Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ulusa sesleniş konuşmasında, Aralık ayında Ukrayna'da karantinanın uygulanmayacağını duyurdu.
Bir sure once korona viruse yakalanan ve virusu yenerek gorevinin başına tekrar donen Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından yayınladığı video ile halka seslendi. Aralık ayıyla ilgili bir karantinanın soz konusu olmadığını duyuran Zelenskiy, "Aralık ayında karantinaya ihtiyac olmadığını duşunuyorum ve inanıyorum. Yerel yonetimlerle goruştuk, olumlu olumsuz tum yanlarıyla bu konuyu ele aldık. Sağlık Bakanlığından hastanedeki durumlara yonelik bilgiler aldık. Başbakan Denis Şmigal'e Aralık ayında bir karantina uygulamasına gecilmemesini soyledim" ifadelerini kullandı.

"Maske ve sosyal mesafe kuralına lutfen uyun"
Halka maske ve sosyal mesafe uyarısı da yapan Zelenskiy, "Halkım, her şey cok basit. Cok rica ediyorum maskeyi duzgun takın ve sosyal mesafe kuralına lutfen uyun. El hijyenine ve bağışıklığınıza dikkat edin. Semptom gostermeye başladıysanız dışarı cıkmayın. Tedavi surecine ilişkin soysal medyada farklı tedavi yontemleri aramayın. Aile hekiminize başvurun" dedi.
"Durum kotuye giderse Ocak'ta karantina uygulanabilir"
Zelenskiy'nin acıklamasına benzer bir acıklama da gectiğimiz gunlerde Başbakan Şmigal'den gelmişti. Başbakan, "Bolgesel yonetimlerle goruşmelerimiz surmektedir. Bolgelerde uygulanan yasakların ve kısıtlamaların ihtiyac olduğunu biliyor ve anlıyoruz. Ancak soylediğim gibi Aralık ayı boyunca bir karantina uygulaması duşunmuyoruz. Eğer Ocak ayında durum cok kotuye giderse sıkı bir karantina uygulaması konusunu gundeme tekrar getiririz" ifadelerini kullanmıştı.
"Karantina en az 3 hafta olmak zorunda"
Karantinaya yonelik bir acıklama da Sağlık Bakanı Maksim Stepanov tarafından yapılmıştı. Stepanov, "Gunluk vaka artışları ve hastaneye kaldırılan vatandaşlarımızın sayısı hala cok yuksek. Bu dalgayı kırmamız gerektiğinin farkındayız. Hukumete karantinayı teklif ediyoruz ve edeceğiz. Ocak ayı başından itibaren cok sıkı bir karantina gundemimizde. İyi bir sonuc alabilmemiz icin karantina suresi en az 3 hafta olmak zorunda" demişti.
Ukrayna'da toplam vaka sayısı 801 bin 716'ya, toplam can kaybı ise 13 bin 421'e ulaştı. - KİEV
Kaynak: İhlas Haber Ajansı