Kocaeli'nin Dilovası ilcesinde tamamen yerli imkanlarla uretilen ses yalıtımlı jenerator kabinleri, ihrac edildiği Dunya'nın 20 farklı ulkesinde jenerator sesi sorununu ortadan kaldırıyor.
Kocaeli'nin Dilovası ilcesi İMES Organize Sanayi Bolgesi icinde bulunan Ozer Elektrik firması tarafından, tamamen yerli imkanlarla uretilen jenerator kabinleri, Turkiye'de 81 ile gonderilirken, yaklaşık 20 ulkeye de ihrac ediliyor. Yapılan kabinler ile jeneratorlerin ses yalıtımı sağlanıyor ve daha konforlu kullanım sağlanıyor. Yerli imkanlarla uretilen urunler, dunya ulkeleri tarafından yoğun talep goruyor.
"Urunlerimizin hepsi tamamen yerli uretimdir"
Fabrikanın uretim parkurunda kaynaklı imalat olarak konteyner imalatı, susturucu imalatı, yakıt tankı imalatı gibi urunlerin mevcut olduğunu belirten Ozer Elektrik Proje ve Uretim Sorumlusu Aykut Guven, "Bu urunler belirli bir kaynaklı imalat aşamasından geciyor. Biz burada hammadde olarak yuzde yuz yerli malı kullanıyoruz ve modern CNC tezgahlarımızda malzemeyi işleyerek uretime hazır hale getirip ekstra kaynaklı işlemlerle ve diğer yontemlerle uretimlerimizi tamamlıyoruz. Turkiye'de 81 il, dunya uzerinde de 20 farklı ulkeye ihracatımız bulunuyor. Yapmış olduğumuz konteynerler jeneratorlere hitap ediyor. Burada uretim alanı olarak kojenerasyon jeneratorleri bizim yine uretim alanımızda. Elektrik kesintileri gibi durumlarda kullanılan jeneratorleri biz ses izolasyonlu hale getirerek daha konforlu yaşam alanlarına hitap etmesi icin boyle bir calışma yapıyoruz. Urunlerimizin hepsi tamamen yerli uretimdir, kullanılan butun malzemeler kendi hammaddelerimizden imal edilmektedir. Bu yapılan urunler de yurtdışında 20 farklı ulkeye ihrac edilmektedir. Aynı zamanda da Turkiye icerisinde tum illere yapmış olduğumuz projelerimiz mevcut" dedi.
"Urun kalitesi olarak oncu bir firmayız"
Uretilen jenerator kabinlerine dunya uzerinde taleplerin oldukca fazla olduğunu kaydeden Guven, "Son 3-4 yıldır zaten Avrupa'da ve coğu ulkede ciddi projelerimiz var. Uretimimizin yarıdan fazlası yurtdışı olarak calışıyoruz. Turkiye icerisinde de bir o kadar projemiz var ama Ozer Elektrik genellikle yurt dışında tercih edilen bir firma. Hem ses taahhudu hem urun kalitesi olarak oncu bir firmayız" diye konuştu. - KOCAELİ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı