Elazığ'da Korona virus (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasına uymayanlar polise yakalandı, "Ben gizli gizli bir şey yapmıyorum ki, senin kombin calışmasa evde cocuğun olsa, izin vermezseniz yine geri doneceğim" gibi mazeretler uretti.
Ulke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Covid-19 salgınıyla mucadele kapsamında dun akşam saat 21.00'de başlayan ve 56 saat surecek olan sokağa cıkma kısıtlaması devam ediyor. Gunun ilk saatlerinden itibaren kent genelindeki cadde ve sokaklar, boş kaldı. İl Emniyet Mudurluğune bağlı ekiplerde kentin bircok noktasında ise kontrol noktaları kurarak uygulama yapmaya başladı. Kontrollerde araclar ve yayalar tek tek durdurularak sorgulandı. İzinsiz olarak yasağa uymayan şahıslara 3 bin 150 şer TL cezai işlem uygulandı.
"Ben gizli gizli bir şey yapmıyorum ki"
Ceza kesilen bir vatandaş "Ben gizli gizli bir şey yapmıyorum ki, kamyon İstanbul'dan cıktı buraya geldi. Ben boşaltmak icin izin almaya gidiyordum" dedi.
"Senin kombin calışmasa evde cocuğun olsa"
Yine kısıtlamayı ihlalden cezai işlem uygulanan A.T. ise "Bir muşterinin kombisi bozuldu, tamire gidiyordum. Cocuğu rahatsızdı kombisi bozulmuş calışmıyor. Evde ısıtıcısı da yok. Bende acıdım. Kombi tamircisiyim. Senin kombin calışmasa evde cocuğun olsa cağırsalar gelmez misin" diye konuştu.
"İzin vermezseniz yine geri doneceğim"
Polisten izin isteyen ve ceza yemekten kurtulamayan A.Ş. ise "Yasak varken ben sizden izin alıp gidip yemek verip geliyorum. Yine gidebilir miyim. İzin vermezseniz yine geri doneceğim. İzin bulamadık. Kopeğimin kimliği yok. Koy kopeği" diye konuştu.
Ote yandan, kent genelinde denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi. - ELAZIĞ
Kaynak: İhlas Haber Ajansı