Son gunlerde ayakları kesilen kedi şikayetleri arttı. Diyarbakır'ın Kayapınar ilcesi Diclekent Mahallesi'nde bulunan bir sitede kedinin ayakları kesik halde bulundu. İddiaya gore kesilen ayaklarla buyu yapıldığının halk arasında koşulması hayvan severleri sinirlendirdi.
[h=3]BUYU İDDİASI SOSYAL MEDYADA TEPKİ CEKTİ[/h]Hayvan hakları yasanın gelmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan hayvan severler ve veterinerler, korkunc vahşetin onune gecilmesi icin yetkililere seslendi. Bacağı kesilen kedinin tedavileri devam ederken şikayetci olan hayvan sever guvenlik guclerinin desteğiyle şahıs veya şahısların yakalanması icin calışma başlatıldı. Buyu iddiası sosyal medyada buyuk tepkilere neden oldu, unlu şarkıcı Haluk Levent kedinin bakımlarını ustlenerek Ferdinand'ın ciftliğine gondereceğini sosyal medyadan duyurdu.
[h=3]"DİĞER KEDİLERİN DE BAŞINA GELEBİLİR, ENDİŞELİYİM"[/h]Babasıyla beraber kedileri beslediğini soyleyen Esra Cebe, kalan kedilerin de başına gelebilecek endişesi yaşadığını kaydetti. Cebe, "Kedi bizim sitede doğdu, ben ve babam orada buyuttuk. Bir onceki gun kedi sağlamdı koşup oynuyordu, dun saat 13: 30 civarında bulundukları yere indim kedinin ayakları kopmuş halde buldum. Hemen kliniğe getirdim, onlarda kazayla değil de biri tarafından kesildiğini soylediler. Ben sonradan bodruma geri gittim parca veya kan izi var mı diye, basamaklarda da kan izleri vardı. Muhtemelen dışarıda yaralanıp inmiştir diye duşunuyorum. Kardeşi 2 gundur kayıp, onun hayatından da endişeleniyorum. Sitede diğer kalan kedilerin de başına gelebilir, onun endişesindeyim. Şikayetci oldum, bunu yapanlara soyleyecek bir şeyim yok benim, bir insanın bu kadar cani olacağı benim aklım almıyor. Ben hayvan hakları yasası cıksın diyorum, bu cezalandırılmasa kotuluğun onune gecilemez" dedi.
[h=3]"KEDİLERİN AYAKLARINI KESEREK BUYU YAPIYORLAR"[/h]Veteriner Klinik Uzmanı Nurhan Kahraman, kedilerin ayaklarını keserek batıl inanc olan eve bağlama buyuleri yaptıklarını kaydetti. Kahraman, "Esra Hanım ufaklığı getirdi, getirdiğinde cok acılı bir şekildeydi. Mudahale ettik, kediyi o şekilde gorunce normalde arac kazası veya bir yerde sıkıştı diye duşunduk. Ama kesilen hat o kadar keskindi ki birileri tarafından kesildiği cok belirgindi. Şuanda bizde tedavisi suruyor, umarım failleri bulunur, bu canlar bu şekilde acı cekmez. Buyu adına kullanılıyormuş kedinin bacakları, batıl inanclar bende yeni duydum şok oldum. Kedinin ayaklarını keserek eve bağlama buyusu yapılıyormuş. Bu canlıların sacma sapan şeylere alet olmaması gerekiyor" diye konuştu.
[h=3]"İLK DEFA AĞLAYARAK OPERASYONA GİRDİK"[/h]Veteriner Sağlık teknikeri Tuba Goklu, bircok vakayla karşılaştıklarını aktararak ilk defa bu tur vaka ile karşılaştıklarını ve ağlayarak operasyona girdiklerini kaydetti. Goklu, "Turlu vakalar karşımıza geldi, fakat bu iclerinden en acısıydı. Maalesef cok uzulduk ilk defa ağlayarak operasyona girdik. Vatandaşlar duyarlı olsun, canilik onu alınmasa cığ gibi buyuyup gidecek. Bizim derdimiz bunun normalleşmemesi, normalleşmesi korkunc bir şey olacak. Kimse korkmasın bunu yapanlardan şikayetci olsun, emniyet gucleri gercekten ilgileniyorlar. Hep birlikte bunların onunu almalıyız ama yasa caydırıcıdır, yasanın biran evvel cıkmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.