Galatasaray Teknik Direktoru Fatih Terim, ocak ayında başlayacak ara transfer doneminin kendileri icin stratejik oneme sahip olduğunu, bunu iyi kullanmak icin calışmalara başladıklarını soyledi.
Terim, Super Lig'in 11. haftasında Turk Telekom Stadı'nda 3-0 kazandıkları Atakaş Hatayspor macının ardından duzenlenen basın toplantısında acıklamalarda bulundu.

Sozlerine vefat eden eski milli futbolcu Raşit Karasu icin taziye dilekleriyle sozune başlayan Terim, "Beraber oynadığım iyi futbolculardan biri olan Raşit Karasu'yu kaybettik. Allah rahmet eylesin. Adana Demirspor'da ve milli takımlarda birlikte oynamıştık. Cok onemli ve buyuk bir oyuncuydu, cok da guzel bir insandı. Allah rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.
Terim, ocak ayının kendileri icin stratijik oneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Birkac mac sonra transfer başlayacak. Galatasaray olarak ocak aylarını iyi kullanan bir kulubuz. Umit ederim bu sefer de iyi kullanırız. Başkanımız, yoneticilerimiz, oyuncu izleme ekibi, teknik heyet ve sportif direktor departmanı ile goruşmelerimiz suruyor. Kafamızda bazı şeyler var. Yuksek rakamlarla alacak durumumuz ve niyetimiz yok. Ancak bazı değişiklikler yapabiliriz. Oraya da (santrfor) oyuncu alabilirim. İlgilendiğimiz oyuncu da var. Kiralığa sıcak bakmıyorum. Belki 1,5 senelik kiralık bazı oyuncular icin olabilir. Gidenler ve gelenlerle ocak ayı bizim icin stratejik bir ay gibi gorunuyor. Bunu iyi kullanmayı duşunuyoruz. Eğer alırsak oyunun başka yonunu, başka şekilde oynayabilecek futbolcular olacaktır. Satmaya gore almayı da ayarlayabiliriz. Arkadaşlarımın calışmaları ve hazırlıkları var. İnşallah Galatasaray'a yakışan, istediği gibi, cok da anormal bir rakam harcamadan en tasarruflu bir şekilde en iyi oyuncuları alırız."
"Daha cok calışacağız, daha hazır olmaya bakacağız"
Fatih Terim, 12. haftayı mac yapmadan gecirmelerinin dezavantaj olmadığını aktararak, "Devam etmek isterdik ama herkes 'bay'ı gececek. Biz de 9-10 kişilik sakatlık ve milli takım donuşu koronavirus gadrine uğrayan bir takım olarak yaralarımızı saracağız. Daha cok calışacağız, daha hazır olmaya bakacağız. 'İyi gidiyorduk ama ara vermeseydik' diyecek halimiz yok. Daha iyi olmalıyız, hazırlanmalıyız. Hem sakatlık hem de hastalıktan inşallah bir an once kurtuluruz." şeklinde goruş belirtti.
Musabakaya akredite olan basın mensuplarının sorusu uzerine bay gecme durumunu yeniden yorumlayan Terim, "Oynasak iyi olurdu ama 'Boş gectiğimiz icin Karagumruk macında şoyle-boyle oldu' diyecek halimiz yok. Kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Biz bunları cok gorduk. Cok uzun galibiyetler, neredeyse mağlubiyetleri unuttuğumuz yıllar cok oldu. Alışkınız. Bir gecede play-off geldi, iki kupa almamız gerekirken bir tane aldık. Birden bire 9 puandan 4,5'a indik, sonra 4'e duştuk. Biz bunların hepsini oynadık. Nerede olursa olsun, her halukarda oynamalıyız. Kaybedebiliriz ama oynamalıyız." değerlendirmesini yaptı.
"Zaman Diagne'nin lehine işliyor"
Son 3 lig macında 5 gol atan Mbaye Diagne'nin performansını değerlendiren Terim, şoyle devam etti:
"Diagne, onemli bir golcu. Şampiyon olduğumuzda da bize golleriyle katkıda bulunmuştu. Burada kotu bir macından sonra size, 'Biraz zaman vermek lazım' demiştim. Gecen sezon kiralık surecinde 10-11 aya yaklaşan futboldan uzaklaşma yaşadı. Futbol oynamadı. 10-11 ay futboldan uzak kalan her oyuncunun sahaya ideal şekilde donmesi uzun surer. Zaman Diagne'nin lehine işliyor. Daha cok mucadele edecek, guclenecek. Yine goller atacağına inanıyorum."
Galatasaray Teknik Direktorluğu kariyerinde takımlarının bin golu gectiğinin hatırlatılması uzerine tecrubeli teknik adam, "Ben zaten emeğimi vermişim, bu gollerde takımımın başında olmuşum, didinmişim, uğraşmışım ve Allah'a şukur bin gol olmuş. Bunun takdiri başkalarına ait. Benim bu konuda herhangi bir şey soylemem gerekmiyor. Bu da Diagne'ye nasip oldu. Kendisi benimle cok kısa birlikte olmasına rağmen benim donemimde en fazla gol atan ucuncu yabancı oyuncu oldu. Hagi, Feghouli ve Diagne sıralaması var. İnşallah gol ve goller atar. Onun icin alındı. Gorevi gol atmak. Bugun attığından fazla kacırdı. Diagne'nin goller atacağına inanıyorum. Isındıkca, arkadaşlarıyla birbirini tanıdıkca daha da atacaktır." değerlendirmesinde bulundu.
"Oyuncu iyiyse nufus kağıdına bakmamıza gerek yok"
Sarı-kırmızılı takımın teknik direktoru, musabakada toplamda 9 Turk oyuncuya şans vermesiyle ilgili gelen soru uzerine şoyle konuştu:
"Yabancı kuralı ile ilgili cok merak ettiğim şeyler var. Bir kişi cıkıp da yabancı kuralının neden uygulanmaması veya değiştirilmesi gerektiğini izah etse de biz de anlayabilsek. Yabancıyı cok oynattığımızda soylerlerde Turk'u oynattığımızda soylemezler. Oyuncunun Turk'u yabancısı yok. O gun aldığımız karar sonrasında bugun Avrupa'nın her ulkesinde aslan gibi oynayan Turk oyuncularımız var. Hic bu kadar olmadı. Kuralın neticesidir. Ovunduğumuz cocuklarımız Fransa, İngiltere, İtalya, Almanya, İspanya, Hollanda'da ve her tarafta oynuyor. Bir tanesi cıkıp bize izah etsin ki biz de nedir, ne değildir diye anlayalım. Kuralda yabancı serbest, 14 Turk mecburi. Oyuncu iyiyse nufus kağıdına bakmamıza gerek yok. Nufus kağıdına bakarsak o ırkcılığa girer. Ben futbolcu olarak bakıyorum. Benim icin tabii ki onemlidir. Genc oyunculara hep şans verdim ve vermeye devam edeceğim. Bugunku dunyada ve modern futbolda cok kısır cekişmeler. Ben olayın insani ve yetenek tarafına bakıyorum."
Maclara 11 yabancı futbolcuyla cıkları zamanların olduğunu hatırlatan Terim, "Ne o zaman yerilmemiz doğruydu. Ne de şimdi bir iltifat bekliyorum. Dunyada ve Avrupa'da bir yere gelmek isteyen ulkemizin artık bunları aşması lazım." diye konuştu.
"Takımın dinamizmi biraz arttı"
Savunmada iyi performans sergiledikleri şeklindeki bir yorum uzerine Galatasaray Teknik Direktoru, "Oluşturduğumuz fark, bireyselden ziyade takım savunmasını daha iyi yapıyor olmamız." dedi.
Terim, birlikte calışmanın onemine değinerek, şunları kaydetti:
"Beraber calıştıkca tum hatların bizi daha iyi anlaması, oyun anlayışımızın daha oturması cok onemli. Galatasaray olarak muhakkak ki hucumu seven, atağa daha cok cıkan bir takımız ama oyunun iki yonunu de iyi oynamamız gerek. Son dakikalarda bircok puan ve tur kaybettik. Gol yememek onemli ama tesek de fazlasını attığımız zaman herhangi bir sorun yok. Yemediğimiz zaman bizim de hoşumuza gidiyor. Tek ve dev bir blok halinde oynamamız bizim icin cok onemli. Oyunun her tarafında birbirimize yakın olmamız cok onemli. Takımın dinamizmi biraz arttı. Bugun 11 ve 12 kilometrenin uzerine cıkanlar var. Bunlar da defansa yardımda cok onemli unsurlardır. Bu da sevindirici."
"Eksiklerimizi hissettirmemek icin cok onemli"
Sakatlık ve koronavirus nedeniyle bircok futbolcusundan yararlanamadığını hatırlatan Terim, "Eksiklerimizi hissettirmemek icin cok onemli. Yarın diğer arkadaşlar da geldiğinde cok onemli bir rekabet olacak. O rekabetin takıma olumlu yansıyacağını duşunuyorum. Bu da beni sevindiriyor. Ocak ayında kupayla birlikte 8 mac yapacağız. Herkese ihtiyacımız var. Oynatabilme imkanına sahip olduğum sayı ne kadar falza olursa bizim icin o kadar iyi. Cunku 10 eksikle neler yapabileceğimizi gosterdiğimize gore onlar da katıldığında cok daha iyi olacağımızı duşunuyorum. Formanın rekabet sonucu alınan bir takımda sahanın icinde oynayanların performanslarının daha iyi olması lazım. Bu da bize avantaj olarak donecektir." diye konuştu.
Sakatlıkları gececek ve koronavirus karantinası sona erecek futbolcuların donmesiyle nasıl bir takım kuracağının sorulması uzerine 67 yaşındaki teknik adam, "Teknik adamın en zor kısımlarından biri budur. Tum takım oyuncularının hazır olduğu donemde secim tarzınız, tercihleriniz cok onemlidir. Burada oynayanın, oynamayanın, kulubede veya dışarıda takımın bir elemanı gibi hareket etmesi cok onemli. Bizde bu hava var. Bundan başkasına musade etmeyiz. 10 gun sonra Turkiye Kupası macımız var. Orada da bazı oyuncuları gormek istiyorum. Babel, baya kilo vermiş. Beli rahatsızdı. Bazı oyunculardan ne geleceğini bilmiyoruz ama gonul isterdi ki herkes sağlam olsun, benim problemim olsun." ifadelerini kullandı.
Terim, sakatlığı bulunan Radamel Falcao'nun donuş tarihini net bir şekilde soyleyemeyeceğini belirterek, "Falcao'nun donuş tarihini net bir şekilde soyleyemiyorum. Umarım bir an once doner. İyi Falcao'ya her zaman ihtiyacımız olur. 'Şu gun doner.' diyemiyorum. 'İnşallah doner' diye ancak temennide bulunabiliyorum." diyerek sozlerini tamamladı.
Kaynak: Anadolu Ajansı