Koronavirus salgının arttığı gunlerde partilere katılan ve yaptığı acıklamalarla gundemden duşmeyen Şevval Şahin, sosyal medya hesabı Instagram uzerinden paylaştığı pozlarıyla takipcilerini mest etti.
Şevval Şahin, tatil paylaşımlarıyla tartışma konusu oldu. Şahin'in bazı takipcileri, unlu manken hakkında 'Cok fit' derken, bazıları da 'cok zayıf' yorumunda bulundu.

[h=3]ACIKLAMALARIYLA TEPKİ CEKMİŞTİ[/h]Gectiğimiz haftalarda sevgilisi Yiğit Marcus Aral ile pandemiye rağmen duzenledikleri ev partileriyle eleştiri oklarının hedefi olan 2018 Turkiye Guzeli Şevval Şahin, daha sonra da katıldığı bir programla Turkiye'nin gundemine oturmuştu.
[h=3]PROGRAMDA ZOR ANLAR YAŞAMIŞTI[/h]Şahin, kendisine yoneltilen, "İstiklal Marşı'nı biliyor musunuz?", "Ataturk'un herhangi bir sozunu biliyor musunuz?" ve "Turkiye'de kac coğrafi bolge var?" sorularına cevap veremeyerek zor anlar yaşamıştı. Bircok soruyu yanıtsız bırakan Şevval şahin, "Fahrettin Koca'yı tanıyor musunuz?" sorusuna da "Pas" yanıtını vermişti. Şahin'in bu sorulara yanıt verememesi sosyal medyada gundem olmuştu.
[h=3]KENDİNİ BOYLE SAVUNMUŞTU[/h]Cıkan haberlerin ardından Şevval Şahin, "İstiklal Marşı'nı okusaydım ornek Turk kadını mı olacaktım? Tavırlardan dolayı rahatsız oldum, okuyamadım. Ben o anların yayınlanmayacağı konusunda soz almıştım fakat yayınladılar, onlara dava acıyorum. Beni bilen biliyor. 6 yaşından beri İngiltere'de buyudum. Butun eğitimimi İngilizce aldım, bazı konuları bilmemem normal. Bu beni daha az mı Turk mu yapıyor? Sanmıyorum." acıklamasını yapmıştı. Pek cok unlu isim de Şahin'e destek vermişti.