Avcılar'da sokağa cıkma kısıtlaması denetimine İlce Kaymakamı Kemal İnan'da katıldı
Sokağa cıkma kısıtlaması denetimi sırasında aranması olan bir taksici gozaltına alındı
İSTANBUL - Avcılar'da sokağa cıkma kısıtlamasına yonelik yapılan denetime ilce Kaymakamı Kemal İnan'da katıldı. Denetimler sırasında bir aranması olduğu oğrenilen bir taksici gozaltına alınarak polis merkezine goturuldu.
Korona virusle mucadele kapsamında dun akşam saat 21.00'den Pazartesi sabaha 05.00'e kadar uygulanacak olan 56 saatlik sokağa cıkma kısıtlaması başlamıştı. İstanbul genelinde sokağa cıkma kısıtlamasına yonelik denetimler yapıldı. Avcılar'da kurulan denetim noktalarında vatandaşın kısıtlamaya uyup uymadığı denetlendi. Denetim sırasında aranması bulunan ticari taksi şoforu gozaltına alındı. Denetime Avcılar Kaymakamı Kemal İnan da katıldı. Kaymakam İnan cevrede acık bulunan restoran calışanlarına kapanış saatlerine riayet etmeleri konusunda uyarılarda bulundu. Denetim sırasında cok sayıda aracta arama yapılırken suruculerin GBT'leri kontrol edildi.
Denetimlere katılan Avcılar İlce Kaymakamı Kemal İnan, basın mensuplarına acıklamalarda bulunarak, "Bugun haftasonu sokağa cıkma kısıtlaması istisnalar haric devam ediyor. esnafımız yuzde 99 oranında uymuş durumda. Bazen saat karıştıranlar olabiliyor, onları da arkadaşlarımız gerekli ikaz ve uyarılarda bulunuyorlar. İlcemizin girişinde ekiplerimiz, ilceye giriş yapan şahısları, arabaları izinleri olup olmadığını, uyup uymadıklarını kontrol ediyorlar. Burası ilcemizin ana girişi, bu nedenle arkadaşlarımız bu noktada yoğun bir denetim yapıyorlar. Yasakların faydalı olduğunu goruyoruz. İlcemizde son 10 gundur ozellikle restoran ve kafelerdeki kısıtlama nedeniyle birinci hafta yuzde 20, 10 gunde yuzde 40 oranında ilcemizdeki vakalarda azalma var. Bu da sevindirici, onlemlerin etkili olduğunu gosteriyor" dedi.