ANKARA'nın Beypazarı ilcesinde, ciftci Muammer Koksal, Tayland'dan kendisine gonderilen tropikal bamya fidesini tarlasına ekip urun almayı başardı. Yetişen bamyaları tohum olarak ayıran Koksal, onumuzdeki yıl hasat edeceği bamyaları piyasaya surmeye hazırlanıyor.
Beypazarı Beylik Mahallesi Muhtarı Muammer Koksal, Tayland'da yaşayan bir Turk tanıdığı aracılığıyla tropikal iklim şartlarında yetişen bamya fidesini Beypazarı'na getirtti. Koksal, gelen fideyi deneme amaclı tarlasına ekerek ilgilenmeye başladı. Toprağa ve iklim şartlarına uyum sağlayan bamya fidesi, bir sure sonra urun vermeye başladı. Koksal, hasat ettiği 30 ile 40 santimetre uzunluklarındaki bamyaları tohum olarak ayırdı.

'SENEYE TUKETİCİ İLE BULUŞACAK'Dolma ve kızartma yemeklerinde kullanılabilen dev bamyalardan onumuzdeki yıl daha verimli bir hasat almayı bekleyen Koksal, "Tayland tan bir Turk arkadaşım bana tek bir dal gonderdi. Ben de bunu koyumde ekiş yaptım, iklime ve toprağa uyum sağladı ve yetişen bamyaları tohumluk bıraktım seneye piyasada dev bamyalar tuketici ile buluşacak" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Muammer DASDELEN