İttifak Holding Konyaspor Teknik Direktoru İsmail Kartal, Super Lig'in 11. haftasında 2-0 mağlup ettikleri Buyukşehir Belediye Erzurumspor karşılaşmasına ilişkin, 3 puan aldıkları icin mutlu olduklarını soyledi.
Kartal, macın ardından duzenlenen basın toplantısında, hafta başından beri maca 7-8 eksikle hazırlandıklarını belirtti.

Sezon başından beri buyuk şanssızlıklar yaşadıklarını vurgulayan Kartal, "Marin Anicic'in ilk macta capraz bağlarının kopması, daha sonra iki oyuncunun meniskus olması, bazı oyuncuların hastalığa yakalanması gibi. Ama her mac sahaya cıkan oyuncularım birbirlerini arattırmadı. Konyaspor'a yakışır bir mucadeleyle kaybettiğimiz maclarda bile oyunu tamamlamasını bildik. Bugun de elimizdeki sağlıklı oyuncularımızla rakibe gore 5-3-3-2 sistemiyle hazırlandık. Rakibi iyi analiz ettiğimi duşunuyorum." diye konuştu.
Kartal, mac boyunca futbolcuların elinden geleni yaptığını ifade ederek, "İyi başladık, macın 11. dakikasında penaltı kırmızı kart ve gol geldi. Rakip 10 kişi kaldı. İlk yarı fazla uretken değildik ve bazı oyuncularımı bu konuda uyardım. İkinci yarı oyunu genişleterek ikinci golu bulduk. Macta 4 net pozisyon daha yakaladık ancak atamadık. Rakibe neredeyse hic pozisyon vermedik. Bugun de sahada oyuncularım ellerinden gelenin en iyisini yapmaya calıştılar. 3 puan aldık, Konyaspor'a hayırlı olsun. Oyuncularımı tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Huseyin Cimşir: "Yaklaşık 85 dakika 10 kişi oynamak kolay olmadı"
Buyukşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktoru Huseyin Cimşir ise Konya'ya puan ya da puanlar almak icin geldiklerini soyledi.
Macın istedikleri gibi başladıklarını ancak sonrasında yaşanan talihsiz olayla macın seyrinin değiştiğini ifade eden Cimşir, "Bir duran top, kırmızı kart ve penaltı sonrasında yenilen gol, bizi biraz moral olarak geriye duşurdu. Genel itibarıyla geriye duştuğumuz zaman kırılgan bir takım oluyoruz. Bugun de bu sıkıntıyı yaşadık. Eksik oynamanın vermiş olduğu dezavantajın yanı sıra yaklaşık 85 dakika 10 kişi oynamak kolay olmadı." yorumunu yaptı.
Cimşir, takıma yeni geldiğini ve oyuncuları tanımaya calıştığını belirterek, "İnşallah en kısa surede tanıma işini bitirip fikirlerimizi daha iyi aktarıp uygulamaya koyarak en kısa surede kazanan bir takım olma yolunda devam etmek istiyoruz. Takımıma gecmiş olsun diyorum.Hayat devam ediyor, inşallah bu sıkıntılı sureci en kısa surede atlatıp yolumuza cok sağlam adımlarla devam edeceğiz." diye konuştu.
Kaynak: Anadolu Ajansı