5 Aralık Dunya Gonulluler Gunu'nde gonuller alındı
MALATYA - 5 Aralık Dunya Gonulluler Gunu nedeniyle Malatya Yeşilyurt Kızılay Şubesi tarafından vatandaşlara yardım yapıldı. Kızılay Yeşilyurt Şubesi tarafından Yeşilyurt İlcesine bağlı Kiltepe Mahallesi'nde 100 aileye, gıda, hijyen paketi, temizlik kolisi ve kıyafet kolileri ihtiyac sahibi vatandaşlara ulaştırıldı.
Yardım programına, Yeşilyurt Kızılay Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz, Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ve gonulluler katıldı. Yaptıkları yardımla ilgili acıklama yapan Yeşilyurt Kızılay Şube Başkanı Dr. Dilek Korkmaz, Dunya Gonulluler Gunu'nde Yeşilyurt Kızılay Şubesi'nden oldukca coşkulu bir calışma yaptıklarını bildirip, "Kızılay Yeşilyurt Şubesi olarak sokağa cıkma kısıtlamasının uygulandığı hafta sonu itibariyle vatandaşlarımızla buluştuk. Kalabalık bir gonullu topluluğuyla yardım faaliyetlerine başlayan Kızılay Yeşilyurt Şubesi gec vakitlere kadar yardım kolileri dağıttı. Cok sayıda gıda hijyen paketi, temizlik kolisi ve kıyafet kolilerini ihtiyac sahibi vatandaşlara ulaştırdık" ifadelerini kullandı. Şube gonulluleri bu zor gunlerde insanlara yardım eli uzatarak bir nebze olsun ihtiyac sahiplerinin sıkıntılarını gidermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Korkmaz, "Bu gun Dunya Gonulluler Gunu. Şube olarak bizim icin her gun bir gonullu gunu. İnsanlığın ihtiyacı olduğu surece bu gonulluluk faaliyeti devam edecektir. Şube olarak bu gun ihtiyac sahibi ailelere gıda,temizlik ve hijyen kolileri ulaştırdık. Yapığımız iş oldukca anlamlı ve ozellikle kısıtlamanın olduğu bu donemlerde insanların ihtiyacları daha da aciliyet kazanıyor. Bu gun ben şubem adına yardım faaliyetine katılan tum gonullu dostlarımıza canı gonulden teşekkur ediyoruz. Dunya Gonulluler Gunu' nun tum insanlık icin dostluk, kardeşlik ve paylaşma gunu olmasını temenni ediyorum" dedi. Kiltepe Mahalle Muhtarı Celal Demirtaş ise yardımdan dolayı teşekkur ederek, "Kiltepe mahallemize gonulluler ile 100 ailemize yardım paket verecekler. Devletimizden Allah razı olsun emeği gecenlere teşekkur ediyorum" şeklinde konuştu. Yeşilyurt Kızılay Gonullusu Erol Tunc ise "İyilik gonulden başlar. Gonul rızası olmayan hicbir hareket iyilik sayılmaz. Dunya Gonulluler Gunu'nde bizler de Yeşilyurt Kızılay Şubesinin gonullusu olarak gonlumuzu iyiliği verdik. Sokağa cıkmama kısıtlaması gununde Kiltepe Mahallesinde yardım paketlerimiz vatandaşlarımıza veriyoruz" ifadelerini konuştu.
Yeşilyurt Kızılay Şubesi Gonullusu Emine Yalcın da, "5 Aralık Dunya Gonulluler Gunu nedeniyle Yeşilyurt Kızılay Şubesi tarafından Kiltepe Mahallesinde gıda paket dağıtıyoruz" diye konuştu.