Deprem sonrası riskleri en aza indirmek ve guvenli alanlarda yer almak icin oluşturulan Acil toplanma alanı nedir? Acil toplanma alanları nerelerdir? Acil toplanma alanını bul!
[h=3]ACİL TOPLANMA ALANI NEDİR?[/h]Afet ve acil durumlar sonrasında gecici barınma merkezleri hazır olana kadar gececek sure icerisinde yaşanacak paniği onlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bolgeden uzaklaşarak toplanabileceği guvenli alanlardır.
[h=3]ACİL TOPLANMA ALANLARI NERELERDİR?[/h]Temel ihtiyaclara yakın,
Yapısal olmayan tehlikelerden uzak,
İkincil tehlikelerden uzak,
Engellilerin ve yaşlıların ulaşımına uygun,
Ulaşılabilir ve tahliye edilmesi kolay,
81 ilde, uygun her ilcede ve mahallededir.
Siz Neler Yapmalısınız?
Afet sonrasında uzman ekip gelene kadar can ve mal kaybını en aza indirmek ve yardım edebilme becerisini kazanabilmek icin;
Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezi (AFADEM) ile İl Afet ve Acil Durum Mudurluklerince verilen ''Temel Afet Bilinci Eğitimi'' eğitimlerine katılarak Afet oncesi hazırlıklarının neler olduğu, Afet sırası nasıl davranılacağı ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgi edinin.
Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilmiş İlkyardım Eğitim Merkezlerinden ilkyardım eğitimi alınız.
Acil durum telefonlarını oğrenin.
Olası acil durumlar icin aile afet ve acil durum planınızı yapın:
Acil durumlarda iletişim kuracağınız kişileri ve telefon numaralarını onceden belirleyin.
Toplanma alanınızı oğrenin.
Evinizi nasıl tahliye edeceğinizi belirleyin.
Aile bireyleriyle buluşma yerlerinizi alternatifli olarak belirleyin.
İcinde yiyecek, su, kuru gıda, ilk yardım malzemeleri ile onemli evraklarınızın orneklerinin bulunduğu Afet ve Acil Durum Cantası hazırlayın.
ACİL TOPLANMA ALANINI OĞRENMEK İCİN TIKLAYINIZ!