DİYARBAKIR'da aile hekimi Esra Cebe, oturduğu apartmanın bodrum katında site sakinleriyle beraber besledikleri kedilerden birinin arka ayaklarını kesik halde buldu. 'Melek' adını verdikleri kediyi veterinere goturen Cebe, olayı gercekleştirenlerin yakalanması icin şikayetci oldu.
Kayapınar ilcesi Diclekent Mahallesi'nde bulunan bir sitenin sakinleri, bodrum katta sokak kedilerini beslemeye başladı. Site sakini olan aile Hekimi Esra Cebe, hayvanları beslemek icin dun oğlen saatlerinde bodrum kata girdiğinde 'Melek' adını verdikleri kedinin iki ayağını kesik halde buldu. Sitenin yakınında bulunan veteriner kliğine goturulen kediye, Veteriner Hekim Nurhan Kahraman ve Veteriner Sağlık Teknikeri Tuba Goklu tarafından mudahale edildi. Ameliyat edilen kedi, gozlem altında tutulurken aile hekimi Cebe karakola giderek şikayette bulundu. İl Emniyet Mudurluğu ekipleri olayı gercekleştiren kişi ya da kişilerin yakalanması icin calışma başlatırken, kedi icin de taburcu olduktan sonra yuruyebilmesi icin yurutec ayarlandı.
Olayı anlatan Cebe, kedinin doğduğundan beri bodrum katta beslendiğini ve babasının da yardımıyla buyuttuklerini belirterek, "Onceki gun de oynuyordu, koşuyordu. Dun oğlen saatlerinde bodruma indiğimde kedinin ayaklarının kesik olduğunu gordum. Toz toprak kaplamıştı. Hemen kliniğe getirdim ve ameliyata aldılar. Veteriner hekim bunun bir bıcak kesiği olduğunu soyledi. Araba motoruyla olacak bir kesik değildir. Ben de kedi ameliyattayken siteye gittim, ayak parcalarını aradım ama yoktu. Kan izlerini takip ettim. Kedilerin bodruma giriş cıkış yaptıkları yerde kan izi gordum. Ama onun dışında dışarıda bulamadım. Guvenlik kayıtlarını inceledim. Saat 18.00 civarında oralarda sağlıklı gezerken gordum. Kamera acısından cıktı ve gormedim. Daha sonra 155'i arayarak ihbarda bulundum. Bugun de ifade verdim. Polislerle beraber guvenlik kameralarını inceledik. Kedinin de başka acıdan karelerini gorduk ama yan siteye gittiğini tespit ettik. Oranın da guvenlik kamerası calışmıyor ama halen takipteyiz, kan izi arıyoruz. Kedimizin kalcadan itibaren bacakları yok" dedi.'TEDAVİDEN SONRA KEDİYE EMNİYETİN AYARLADIĞI YURUTEC TAKILACAK'Veteriner Hekim Nurhan Kahraman da ilk başta trafik kazası diye duşunduklerini ifade ederek, "Kedinin kas yapısının cok da bozulmadığını gorduk. Motora sıkışsaydı veya trafik kazası olsaydı illa bir motor yağı ya da kokusu olurdu ama oyle olmadığı cok barizdi. Kedi geldiğinde şoktaydı zaten. Serum taktık, ameliyatını yaptık. Dun akşam gozlem altındaydı. Şu anda iyiye doğru gidiyor. 15-20 gunluk tedaviden sonra ona emniyet guclerince ayarlanan bir yurutec takılacak. Biz klinik olarak elimizden geleni surekli yapıyoruz. Ucretsiz bir şekilde tedavilerini yapıyoruz ama bundan sonraki surecte de sokak hayvanlarına bir şey olmaması adına hayvan hakları yasasının cıkmasını istiyoruz" diye konuştu.Ote yandan, arka iki ayağı kesilen kedinin olaydan once sağlıklı bir şekilde site icerisinde yuruduğu anlar da guvenlik kamerasına yansıdı.