Korona virusu salgını ile mucadelede alınan ek tedbirler doğrultusunda, dun saat 21.00 itibarıyla başlayan sokağa cıkma kısıtlamasının ilk gununde vatandaşların evlerine cekilmesiyle Kavak'ın bomboş kalan cadde ve sokakları hizmet icin calışan belediye ekiplerine kaldı.
Sokağa cıkma kısıtlamasının ilk gununde boş kalan cadde ve sokakları gezen Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, calışan ekipleri ziyaret etti. Kurallara uyan ilce halkına teşekkur etti. Başkan Sarıcaoğlu, suren calışmaları yerinde inceleyerek evlerin camlarından ve balkonlarından vatandaşlarla sohbet edip istek ve taleplerini sordu. Bu arada zabıta ekiplerini denetleyen Sarıcaoğlu, ozellikle yalnız yaşayan ve yaşlı vatandaşların evlerinde sık sık ziyaret edilmesini istedi. Sarıcaoğlu, "İnsanlarımızın ihtiyaclarını gidermeye ve halkımızın yaşam standartlarını artırmaya yonelik hizmetlerimiz her şart altında kesintisiz devam ediyor. Tum ekip ve birimlerimizle halkımızın hizmetindeyiz" dedi.
Kısıtlamalara uyan ilce halkına da duyarlı davranışlarından dolayı teşekkur eden Başkan İbrahim Sarıcaoğlu, "Hepimizin yaşamını olumsuz etkileyen bu salgını ortadan kaldırmak icin devletimiz onculuğunde başlattığımız mucadeleye hep birlikte destek verirsek başarılı oluruz. Ben bunun icin kısıtlamaya tam anlamıyla uyan tum halkımıza cok teşekkur ediyorum. Kendilerinden ricam kısıtlamanın olmadığı zamanlarda da zorunlu olmadıkca dışarı cıkmayıp, kalabalık ortamlarda bulunmaktan sakınsınlar. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına, yasak ve kısıtlamalara uyarsak bu savaşı hep birlikte kazanacağız. Bu vesile ile kısıtlama gununde tum gucleri ile halkımıza hizmet icin sahada gorev yapan tum mesai arkadaşlarıma da cok teşekkur ediyorum" diye konuştu. - SAMSUN