Altıeylul Belediyesi'nin web televizyonuna konuk olan Başkan Hasan Avcı, 2021 projelerini anlattı. Başkan Avcı 2021 yılında planladıkları projeler ile Altıeylul'un cehresini değiştireceklerini anlattı.
Ulkemiz başta olmak uzere tum dunya icin 2020 yılının uzucu hadiselerin yaşandığı bir yıl olarak gectiğini dile getiren Başkan Avcı, ulkemizde ve tum dunyada yaşanan doğal afetler ile Kovid-19'un hepimizi mental olarak da yorduğunu soyledi. Sağlık calışanlarının hastaların yanına girerken kullandıkları tulumların bir ihtiyac olduğunu soyleyen Başkan Avcı, 500 tane devlet hastanesindeki; 500 tane de şehir hastanesindeki sağlık personeline olmak uzere bin adet tulumu kısa bir sure icerisinde ulaştıracaklarını dile getirdi. Başkan Avcı "Ben arkadaşlarımıza hep soyluyorum bu, tabiri caizse, bir cihan harbi Bu sadece sağlık calışanlarımızın sorunu değil. Bu aynı zamanda devletimizin sorunu olduğu kadar milletimizin de sorunudur. Bu sorun ile hep birlikte mucadele ederek onunu alacağız ve inşallah hep birlikte de bu sorunun ustesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.
Altıeylul kendini yalnız hissetmeyecek
Bu surecte yaşanabilecek olan sorunların cozumu olarak Altıeylul Belediyesi'ni gosteren Başkan Avcı, karantinadaki vatandaşların başkanım bizi aramıyorsunuz serzenişi uzerine "İlce Sağlık Mudurluğumuz, Kişisel Verileri Koruma Kanunu gereğince hangi vatandaşımızın COVID-19, hangisinin karantinada olduğunu bizimle paylaşamıyor; paylaşması da kanunen yasak. Dolayısıyla o veriler İlce Sağlık Mudurluğumuzde ve biz bunları bilemiyoruz. Vatandaşımız kendisini yalnız hissediyorsa, vatandaşımız ben evde kalıyorum benim sorunlarımı cozebilecek kimse yok diyor ise 444 06 09/ 0 533 154 01 01 numaralı hatlardan belediyemize ulaşarak taleplerini dile getirebilirler. Eğer ortak alanlarının dezenfekte edilmesini istiyorlarsa, yine bu numaraları arayarak bizden yardım isteyebilirler" dedi.
Başkan Avcı, "Cunku devletime guveniyorum"
Devletine gozu kapalı bir şekilde guvendiğini ve kendisine sıra geldiğinde duşunmeden aşı yaptıracağını soyleyen Başkan Avcı "Bu konuda bize imkan verildiğinde hic duşunmeden gidip aşı yaptıracağım. Cunku ben devletime guveniyorum. Turk milleti gercekten vatanını ve milletini cok seven bir millet ama ben ozellikle pandemi surecinde şunu gordum ki Turkiye Cumhuriyeti Devleti de milletini cok seven, milletine cok duşkun bir devlet" dedi.
Altıeylul Belediyesi 15 milyon butce fazlası verdi
Gectiğimiz yıl Altıeylul Belediyesi'nin 2019 butcesi, 4 Milyon 700 Bin Turk Lirası fazla vermiş ve bu butce Altıeylul'e yatırım olarak geri donmuştu. 2020 yılında ise Altıeylul Belediyesi 15 Milyon Turk Lirası artı butceyle yılı kapatmayı planlıyor. İktisatlı ve doğru yatırımlar ile fazla veren butce, yine Altıeylul İlcesi sakinlerinin hizmeti icin kullanılacak. Halen devam eden ve yapımı tamamlandığında Altıeylul'e değer katacak projeler arasında Gazi Mustafa Kemal Ataturk Yaşam Kompleksi, Altıeylul Hasan Can Kultur Merkezi ve Sultan Abdulhamid Han Gelişim Merkezi(ALGEM2) bulunuyor. 2021'in ilk yarısında ALGEM ve Kultur Merkezi, ikinci yarısında da Gazi Mustafa Kemal Ataturk Yaşam Kompleksi'nin acılması planlanıyor. 2021 yılının Mart-Nisan aylarında Gumuşceşme Millet Kıraathanesi'nin inşaatı planlanırken, yine 2021 yılında Sutluce Mahallesi'nde de Seyyid Arvasi Parkı icerisine ikinci Millet Kıraathanesi planlanıyor. 2021 yılının ilk ayları icerisinde yeniden ihalesine cıkılacak olan Plevne Kapalı Pazar Yeri Projesi tamamlandığında icerisinde 46 adet pazar yeri, 4 tane dukkan, 315 metrekare Millet Kıraathanesi, 565 metrekare restoran ve kafe, 78 araclık kapalı otopark, 600 kişilik duğun salonu, acık oturma alanları, etkinlik alanları, toplantı salonu, mescit, zabıta noktası, etut odaları, ozel yemek alanları ve teknik hacimlerle beraber 7 bin 200 metrekarelik bir proje hayata gececek. 2021 projeleri arasında yer alan, Gaziosmanpaşa Mahallesi icerisindeki Fahri Kiraz Kız Meslek Lisesi yanındaki tesis de yuzme havuzu, kutuphane ve kreş olarak vatandaşlara hizmet verecek. Karatepe'de planlanan Altıeylul Belediyesi Hizmet Binası, 2021 yılı sonu veya 2022 başı olmak uzere projelendirilerek ihaleye cıkarılacak; 2024'teki yeni donem gelmeden de 2023'un sonlarına doğru tamamlanacak. Altıeylul Belediyesi Hizmet Binası'nın onunde kent meydanı, yanında kultur merkezi ile cami alanı ve onunde de yeşil alan olacak. Yolun altına yapılacak tup gecitler ile birlikte toplam 26 donumluk alana planlanan proje tamamlandığında, Altıeylul'un cazibe merkezi haline gelecek. - BALIKESİR