KORONAVİRUSLE mucadele kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasını yazlıklarında gecirmek isteyenler, buyukşehirlerden tatil beldelerindeki evlerine akın etti.Turkiye'de yeni tip koronaviruse karşı uygulanan tedbirler gunluk vaka sayısının tekrar tırmanışa gecmesi uzerine arttırıldı. İcişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gonderdiği genelgeyle hafta sonunu da kapsayacak şekilde sokağa cıkma kısıtlaması başladı. Kısıtlama nedeniyle, Aydın'ın turistik ilcesi Kuşadası ile İzmir'in Foca ilcelerindeki yazlık konutlarda yeniden hareketlilik yaşandı. Cumartesi ve pazar gununu yazlıklarında gecirmek isteyenler, guzel havayı da fırsat bilerek tatil kentlerine geldi.
'CİCEKLERİMLE İLGİLENİYORUM'Hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması olduğu icin İzmir'den Kuşadası'ndaki yazlık evine geldiğini belirten emekli oğretmen Cemile Aytekin Guneri (58), "Burada bahceli evimde cocuklarımla birlikte daha rahat vakit geciriyorum. Sabah bahceme cıkıp ciceklerimle ilgileniyorum. Boylece zaman daha hızlı geciyor. Pazartesi gunu ailemle tekrar İzmir'e doneceğim" dedi.Aydın'ın Efeler ilcesinde yaşayan Aliye Yiğit (25) ise, "Boyle zamanlarda apartman dairesinde kalmak zor oluyor. Kuşadası'ndaki mustakil evimizde hic olmazsa bahceye cıkıp hava alabiliyoruz. Kısıtlama devam ettiği surece her hafta sonu Kuşadası'na gelmeyi duşunuyorum" diye konuştu.Foca'daki yazlığına gelen Celile Orgun, "Kışın Kocaeli Golcuk'te yaşıyoruz. Bu sene değişik bir durum oldu. Golcuk'te hasta sayısı fazla olduğu icin, apartman katında kalacağımıza buradan gitmemeye karar verdik. Bahcede ciceklerle vakit geciriyoruz" dedi.Bir diğer vatandaş Nimet Yucebaş, "Karşıyaka'da oturuyoruz. Depremden kacarak buraya geldik. Depremden sonra da Covid başlayınca kaldık" diye konuştu.Rıza Gencay da, "İzmir Karşıyaka'da yaşıyoruz. Pandemi başladığından beri 9 aydır buradayız. Kışları sitemizde, evlerin yarısı boş olurdu. Bu yıl tam tersi. Apartman dairesine sıkışıp kalmaktansa, temiz hava, bol oksijen var. Ciceklerle, boceklerle, kedilerle uğraşarak pandemi donemini gecirmeye calışıyoruz" ifadelerini kullandı.
- Aydın