Ataturk Universitesi Tıp Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Gurkan Ozturk, "Karaciğer Nakil Merkezleri İcin Yapay Zeka Yontemleri Kullanan Klinik Karar Destek Sisteminin Geliştirilmesi" projesiyle TUBİTAK-1005 Ulusal Yeni Fikirler ve Urunler Araştırma Destek Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
Ataturk Universitesine yeni bir yol haritası cizmek uzere planlanan ve hayata gecirildikten sonra bircok onemli başarının elde edilmesine katkı sunan Yeni Nesil Universite Tasarım ve Donuşum Projesi kapsamında acılan Proje Geliştirme ve Koordinasyon Ofisinin mentorluğunde, Tıp Fakultesi Organ Nakli Bolumu bunyesinde hazırlanan proje değerlendirme surecini tamamladı.
TUBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı tarafından desteklenmesine karar verilen ve mali konularda değerlendirme calışmalarına başlanan projenin karaciğer nakli icin onemli bir adım olduğuna dikkat ceken Ataturk Universitesi Rektoru Prof. Dr. Omer Comaklı, temeli tamamlanan ve yukselişe gecen yeni nesil universite vizyonunun mahsullerini almaya başladıklarını soyledi.
Ataturk Universitesinin organ nakli alanında oncu bir konumda olduğunu dile getiren Rektor Comaklı, gelecek donem icin de yenilikci calışmalara devam edileceğini, bu doğrultuda ic paydaşların birbirleri ile sağladığı koordinasyon neticesinde elde edilen başarılardan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Proje Yurutucusu Tıp Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. Gurkan Ozturk ile Proje Mentoru Muhendislik Fakultesi Oğretim Uyesi Prof. Dr. İhsan Efeoğlu'nu tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı