BAKAN CAVUŞOĞLU: HEMŞEHRİLERİME GECMİŞ OLSUN
Dışişleri Bakanı Mevlut Cavuşoğlu, Antalya'nın Gazipaşa ilcesinde meydana gelen depremin ardından sosyal medya uzerinden acıklama yaptı. Bakan Cavuşoğlu, "Antalya Gazipaşa acıklarında meydana gelen depremde şu ana kadar cok şukur olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Tum hemşehrilerime gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelişmeleri ilgili kurumlarımızla yakından takip ediyoruz. Rabbim milletimizi her turlu afetten muhafaza eylesin" ifadelerini kullandı.
EVLERİNİN ONUNE CIKABİLECEKLERAntalya Valisi Ersin Yazıcı, butun Antalyalılara ve depremin hissedildiği bolgedekilere gecmiş olsun dileklerini ileterek, Gazipaşa acıklarında meydana gelen ve Gazipaşa, Alanya, Manavgat gibi doğu ilcelerinde daha cok hissedilen depremle ilgili olumsuz bir durum olmadığını dile getirdi. Sokağa cıkma yasağı ile ilgili olarak da Vali Yazıcı, isteyenlerin evlerinin onune cıkabileceği, bu durumun 112'yi, jandarma ve polis gibi emniyet birimlerini arayanlara da iletildiğini kaydetti. Yazıcı, paniğe kapılan vatandaşların evlerinin onune cıkmalarında bir mahsur olmadığını kaydetti.İKİNCİ KATTAN ATLAYIP YARALANDIAntalya Sağlık İl Muduru Unal Hulur, deprem nedeniyle paniğe kapılarak Konyaaltı ilcesi Uncalı bolgesinde bir kişinin ikinci kattan atladığını, vucudunda bir kırığı bulunduğu ve şahsın hayati tehlikesinin bulunmadığını soyledi. Bu kişinin Uncalı Meydan Hastanesi'nde tedaviye alındığını anlatan Dr. Hulur, Manavgat'ta da kalp pili kullanan bir kişinin heyecan nedeniyle 112'yi aradığı ve herhangi bir sorun olmadığını bildirdiğini kaydetti.GAZİPAŞA'DA HALK SOKAĞA İNDİDepremin en yakın hissedildiği Gazipaşa ilcesi vatandaşlar bulundukları evlerini terk edip, sokağa cıktı. Artcı depremlerin devam edebileceğini duşunen halk bir yandan dışarıdaki akrabalarına durumlarıyla ilgili bilgi aktarırken, tedirginlik yaşadı. Sarsıntıyı hisseden Mert Ali Tuncer (17), "İlk once bir titreme hissettim. 'Deprem oluyor' dedim. Sonra bir anda evim sağ sol yapmaya başladı. Evin sağa sola gittiğini gordum resmen. Garip bir durumdu. Sallanmaktan cok korktum. Hala elim ağayım titremeye devam ediyor. Aşağıda bekliyoruz. Yasak da var ama yapacak bir şey yok" dedi.'COK KORKTUK'Suzan Tufan, "Mutfaktaydık dolapların gidip geldiğini hissettik. Bebeğim aşağıda olduğu icin hemen dışarıya cıkmak zorunda kaldım. Cok korktuk. İzmir depremin uzerine olunca. Artıcı gelir diye bekliyoruz dışarıda" diye konuştu.Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz da sosyal medya hesabından yaptığı acıklamada, "Depremi hisseden vatandaşlarımıza gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gelişmeleri yakında takip ediyorum. İlk belirlemelerimize gore can ve mal kaybımız yoktur" dedi.'TAVŞANIMI ALARAK DIŞARIYA CIKTIM'Antalya kent merkezinde depremi hisseden Oyku Elmas (11), "Evden hemen tavşanımı alıp cıktım. Cok korktuk. Deprem anında balkondaydım ve hemen tavşanımı alarak dışarıya cıktım" diye konuştu.'DENGEM KAYBOLDU SANDIM'Deprem anında dışarıda olduğunu belirten Muzeyyen Gin (75), "Ben deprem anında dışarıdaydım. Hissettim depremi ama benim dengem kayboldu sandım. Sokağın ortasında deprem olacağını tahmin edemedim. Cok korktuk" dedi.Balkonda bir anda sallanınca panik yaşayıp aşağıya indiklerini soyleyen Ozgur Yavuz, "Sandalyede otururken, sallanınca hemen aşağıya indik o korkuyla" diye konuştu.Depremi cok ağır hissettiklerine dikkat ceken Zehra Dedeoğlu, "Kahvaltı masasındaydık, arkadaşım ben, ben ise o sallıyor sandık. Cok korktuk. Korkumuzdan yukarıya evimize cıkamıyoruz" dedi.Evde depremle ilgili online ders anında depreme yakalandıklarını ifade eden avukat Kadriye Alkış da "Laptop onumdeydi ve sallanmayla beraber binadan sesler gelince kendime yaşam ucgeni sectim. 15-20 saniye sesler geldiğini hissettim. Cok korktum" diye konuştu.Antalya'nın Serik ilcesinde de depremi hisseden vatandaşlar kısıtlamaya rağmen sokağa cıktı. Korku ve panik yaşadıklarını soyleyen vatandaşlardan bazıları evlerindeki eşyaların sallanmasından depremi anladıklarını soylerken, kimisi ise namaz sırasında depreme yakalandığını aktardı.Bulent TATOĞULLARI- Mehmet CINAR- İbrahim LALELİ- Adem AKALAN- Yucel BULUT- Namık Kemal KILINC/ANTALYA,