Turk Kızılay Diyarbakır Şubesi, yeni tip koronavirus (Kovid-19) tedbirleri kapsamında vatandaşların ihtiyaclarının giderilmesi icin toplam 6 bin ekmeği evlere ulaştıracak.
Turk Kızılay Diyarbakır Şubesi ile merkez Sur, Kayapınar, Bağlar ve Yenişehir ilce şubeleri gonulluleri, sokak sokak gezerek ihtiyac sahibi ailelere ekmek dağıttı.
Ekiplerce gun boyunca 6 bin ekmek dağıtılacak.
Turk Kızılay ekipleri, ayrıca her gun belirlenen adreslerde yaşayan 65 yaş ve ustu, kronik rahatsızlığı bulunan, engelli, yetim ve yoksul, karantinada bulunan toplam 600 kişiye sıcak yemek dağıtıyor.
Turk Kızılay Sur Şube Başkanı Recep İdikut, AA muhabirine yaptığı acıklamada, sokağa cıkma kısıtlamasına yonelik tedbir aldıklarını belirtti.
Sokağa cıkamayan ve ihtiyac sahibi ailelere 6 bin ekmek dağıtacaklarını aktaran İdikut, "Bağlar, Kayapınar, Sur ve Yenişehir ilcelerimizin her birine 1500 ekmeği tespit ettiğimiz mahallelerde dağıtacağız. Bu dağıtım sırasında ekmekleri hem daha onceden belirlediğimiz hem de o sırada talep eden ihtiyac sahibi ailelere veriyoruz." dedi.
İdikut, ote yandan kısıtlama zamanı ve dışında 65 yaş ustu, kronik rahatsızlığı bulunun, engelli, yetim ve yoksul, karantinadaki bazı aileler ile ihtiyac sahibi toplam 600 kişiye sıcak yemek dağıttıklarını bildirdi.
Yardımlar icin katkı sunan ve bağışta bulunan herkese teşekkur eden İdikut, kent merkezinde 100 gonullu ile sahada olduklarını dile getirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ahmet Kaplan