İyilik Harekatı Platformu, Cizreli cocukları sevindirdi
Kasrik beldesi cocuklarına dort buyuk kulubun formaları hediye edildi
ŞIRNAK - Turkiye'nin bircok yerinde bulunan cocukları ziyaret edip dort buyuk kulubun formalarını cocuklara hediye eden İyilik Hareketi Platformu, Şırnak'ın Cizre ilcesi Kasrik beldesindeki cocuklarla bir araya geldi.
İyilik Hareketi Platformu oncusu Kasım Alper Ozdemir, Şırnak'ın Cizre ilcesi Kasrik beldesindeki cocuklara hem test kitapları getirdi, hem de milli takım ve dort buyuk takımın formalarını hediye ederek cocukların sevincine ortak oldu. Turkiye ve dunya genelindeki bir cok yerdeki cocukları ziyaret eden İyilik Hareketi Platformu oncusu Kasım Alper Ozdemir'in bu seferki durağı Irak sınırında bulunan Şırnak'ın Cizre ilcesi Kasrik beldesi oldu. İlkoğretim cocuklarının talebi uzerine pandemi surecinde oğrencilerin LGS'ye daha iyi hazırlanması icin test kitabı getiren Ozdemir, belde cocukları ile parkta bir araya gelip hem kitaplarını dağıttı, hem de milli takım ile Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarını hediye etti. Cocuklarla bol bol sohbet edip fotoğraf cektiren Ozdemir, cocukların en mutlu anlarına da ortak oldu.
"Cizre medeniyetler diyarı"
Yaklaşık bir yıldan bu yana Anadolu'da Balkanlarda ve Makedonya'da yuz civarında koyu gezdiğini ifade eden İyilik Hareketi Platformu oncusu Kasım Alper Ozdemir, "Yolumuz Amasya'da başladı sonrasında yolculuğumuz Sivas, Tokat, Samsun, Corum ve İstanbul'da devam etti. Bugunde doğunun incisi medeniyetler diyarı Şırnak'ın Cizre ilcesi Kasrik beldesindeyiz. Gercekten Cizre bir medeniyetler diyarı, bir kultur vadisi. Nuh Peygamber Turbesi ve Camisi, Kırmızı Medrese, Tarihi Ulu Cami, Mem U Zin Turbesi ve Mem U Zin Zindanı ile 60 Makine Mucidi dunyanın ilk sibernetik bilimin oncusu İsmail Ebul-İz El Cezeri'nin turbesinin bulunduğu ilim irfan yuvası guzel ve bir kentimiz. O yuzden Cizre'de olmak benim icin ayrı bir guzellik. Bugun burada bu guzel beldede cocuklarımızla beraber olmak ayrı bir guzellikti ve cocuklarımızla sevgiyi paylaştık" dedi.
"Cocukların olduğu her yer cennettir"
'Cocukların olduğu her yer cennettir' parolası ile Kasrik beldesindeki cocuklarla buluştuklarını soyleyen Ozdemir, hem iyiliği hem de sevgiyi paylaştıklarını soyledi. Ozdemir, "İyiliğin bulaşıcı olduğuna inanıyoruz onunda bugun meyvesini burada gorebiliyoruz. Bu anlamda bizim cocuklarla bir araya gelmemize vesile olan İyilik Harekatı Gonullulerine teşekkur ediyorum. Onların desteği olmasaydı belki bugun bu iyilikler ve guzellikler olmayacaktı. Yolumuz devam edecek, yolumuz aşk, yolumuz sevgi, yolumuz umut, yolumuz inanc. Ayrımın gayrının olmadığı bir harekatın devamı olacak inşallah ve sevgiyi paylaşmaya devam edeceğiz. Bugun de ortaokul son sınıfında eğitim goren ancak pandemi nedeni ile okula gidemeyen cocuklarımıza test ve kaynak kitaplarını hediye ettik. Yine dort buyuk takımımız Galatasaray, Fenerbahce, Beşiktaş ve Trabzonspor ile Turk milli takımımızın formalarını hediye ettik. Tabi dunya cocuklarının sevdiği Ronaldo ve Messi formalarını da cocuklara hediye ettik. Bu vesile ile bugun cocuklarımızla sevgiyi ve iyiliği paylaştık" diye konuştu.
Meşeici Şehit Bulent Deveci İmam Hatip Ortaokulu sekizinci sınıf oğrencisi Fatma Sevim ise, "Bugun bizlere bu testleri alıp, formaları hediye eden İyilik Harekatı Platformu oncusu Kasım Alper ağabeyimize bizi mutlu ettiği icin cok teşekkur ediyorum" dedi.