– Turk profesorler Uğur Şahin ve Ozlem Tureci ciftinin başında olduğu BioNTech firmasının, Kovid-19 aşısının ortağı ABD'li Pfizer şirketinin CEO'su ve Yonetim Kurulu Başkanı Albert Bourla, aşının koronavirusun bulaşmasını engelleyip engellemediğinden "emin olmadığını" soyledi. Pfizer-BioNTech'in geliştirdiği koronavirus aşısı hakkında acıklama yapan ABD'li Pfizer şirketinin CEO'su ve Yonetim Kurulu Başkanı Albert Bourla'dan aşıya ilişkin acıklama geldi. Bourla, ABD medyasına verdiği roportaj sırasında "Korumam olmasına rağmen, yine de başkalarına iletebilir miyim?" şeklinde yoneltilen soruya "Aşıdan sonra virusun bulaşıp bulaşmaması konusu incelenmesi gereken bir şey olduğunu duşunuyorum. Şu anda bildiklerimizle bundan emin değiliz" yanıtını verdi. Kasım ayında Pfizer, aşı adayının COVID-19'u onlemede yuzde 90'dan fazla etkili olduğunu ve ABD Gıda ve İlac Dairesi'nden (FDA) acil kullanım izni icin başvuruda bulunduğunu duyurmuştu.
URETİM 50 MİLYON DOZA DUŞURULMUŞTU
Dunyanın dort gozle beklediği Pfizer-BioNTech'in corona virusu aşısından moral bozan bir haber geldi. Aşının uretiminde kullanılan hammaddenin ilk grubunda sorun yaşanması nedeniyle, bu yıl icin koyulan 100 milyon hedefi 50 milyon doza duşurulduğu ifade edilmişti.
- AbdKaynak: Demiroren Haber Ajansı