Kırklareli'nde duzenlenen kan bağışı kampanyasına kent sakinleri yoğun ilgi gosterdi.
Edirne Kan Bağış Merkezince Ozgurluk ve Demokrasi Meydanı'na getirilen tırda, kan bağışları kabul edildi.
Turk Kızılaydan gonderilen SMS ve belediye hoparlorunden kampanya olduğunu duyanlar, kan bağışında bulunabilmek icin sıraya girdi.
Bağışta bulunmak isteyenler, Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki sokağa cıkma kısıtlamasından muaf tutuldu.
Edirne Kan Bağış Merkezinde gorevli Dr. Erhan Aksoy, gazetecilere yaptığı acıklamada, salgın doneminde kan stoklarında ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlandığını soyledi.
Kan ihtiyacının surekli arttığını vurgulayan Aksoy, "Kırklareli halkına teşekkur ediyorum. Bu zor gunlerde bile kan bağışında bulunmaya geliyorlar. Bundan sonra da kendilerini kan bağışlamaya davet ediyorum." dedi.
Bağışcılardan Fatih Kiraz da "İnsanlar yaşamadan bazı şeylerin farkına varamıyor. Yıllar once kan aradım ve cok zordu. Her insanın kendisi ve diğer insanların sağlığı icin kan bağışında bulunması gerekiyor." ifadesini kullandı.