Turkiye Veteriner Hekimler Birliği (TVHB) bir gazetede yayınlanan koşe yazısında veteriner hekimlere dil uzattığı gerekcesiyle sert tepki gosterdi.
Koy okullarına yemek taşımak icin acılan ihalelerde "veteriner yerine gıda muhendisi kullanılması gerektiği" savunulan koşe yazısına tepki gosteren TVHB, yazarın kanunları ve veteriner hekimlere nasıl hitap edilmesi gerektiğini bilmediğini iddia etti. Acıklamada, gıda uretim ve guvenliğinin hangi sureclerden gecerek nasıl sofralara geldiğinden yazarın bir haber olduğunu ileri suruldu.
Soz konusu koşe yazısına hitaben acıklamada bulunan TVHB Merkez Konseyi Başkanı Ali Eroğlu, "Hazır yemek, tabldot yemek ve meze ureten işyerlerinde" gorev alabilecek meslekler arasında veteriner hekim meslek gurubu acıkca yer almaktadır. Turk Kamu Yonetimi icinde koklu bir gecmişi ve yeri bulunan Milli Eğitim Bakanlığının bir Genel Mudurluğunun yururlukteki yasaları ve mevzuatları incelemeden ve 5996 sayılı Kanunun yurutulmesinden birinci derece sorumlu Bakanlık olan Tarım ve Orman Bakanlığından goruş istemeden nasıl boyle bir karar verebilir anlamak ve izahı mumkun olmayan bir durumdur. Ancak; gıda uretim ve guvenliğinin hangi sureclerden gecerek nasıl sofralarımıza geldiğinden bihaber olanlar, veteriner hekimlik mesleğine dil uzatabilmektedir" dedi.
Turk Veteriner Hekimler Birliği hala yururlukte olan kanunları hatırlatarak, Mesleki etik kuralları, ilkeleri ile objektif ve tarafsızlığı gereği; yazdığı yazıdaki bilgilerin doğruluğunu teyit etmeden ve 1954 yılında cıkarılan 6343 Sayılı Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına dair kanunda gecen meslek unvanımızı olan "veteriner" unvanını dahi kullanmayan bir gazetedeki koşe yazısından dolayı şiddetle kınıyor, yayınlanan bu koşe yazısının veteriner hekimlik mesleğinin yetki ve sorumluluklarını duzenleyen ve halen yururlukte olan; 6343 Sayılı Veteriner Hekimliği Mesleğinin İcrasına ve 5996 sayılı "Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu" hukumleri ve ilgili mevzuatlar cercevesinde gercekleri yansıtmadığından dolayı, yasa gereği ivedilikle tekzip edilerek duzeltilmesini istediklerini ifade etti. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı