Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasından muaf tutulan fabrikalarda donen carklar uretim yaparak ulke ekonomisine katkı sağlıyor.
Yozgat Organize Sanayi Bolgesi'nde (OSB) 33 firmada calışan 2 bin 700 işci maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak uretim yapıyor.

OSB'deki bir tekstil fabrikasının muduru Turan Lacin, gazetecilere yaptığı acıklamada, 316 işciyle uretime devam ettiklerini soyledi.
Avrupa ulkelerinde bircok firmayla calıştıklarını belirten Lacin, "Pandemi surecinde işcimizin sağlığı da bizim icin onemli. İşcimizin ateşini olcuyoruz, maske veriyoruz, hijyen kurallarına uymalarını sağlıyoruz. Uretim yaparak ulke ekonomisine katkı sağlıyoruz." dedi.
İşcilerden Tuğba Yiğit de uretimi hicbir zaman elden bırakmadıklarını dile getirerek, "Yurt dışına calışıyoruz. Kovid-19'dan dolayı tedbirleri elden bırakmıyoruz. Maskemizi takıyoruz, dezenfektan kullanıyoruz, sosyal mesafeyi koruyoruz." diye konuştu.
Yozgat'ta maske uretimi yapan Suleyman Doğan da pandemide uretime hic ara vermediklerini, tedbirlere uyarak calışmalarını surdurduklerini kaydetti.
Corap uretim fabrikasında calışan işcilerden Buşra Yeşil ise "Biz calışmalarımızı surduruyoruz. Butun onlemlerimizi alıyoruz, uretime devam ediyoruz." ifadesini kullandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Ertuğrul