Samsun'da lise oğrencisi Duru Nil Bulbuloğlu, 5 Aralık Dunya Kadın Hakları Gunu dolayısıyla kadınlara yonelik şiddet, kadın cinayetleri ve kadın haklarının anlatıldığı broşur ve afişler hazırlayarak farkındalık oluşturmaya calışıyor.
Ozel bir okulda lise son sınıf oğrencisi olan Bulbuloğlu, 5 Aralık Dunya Kadın Hakları Gunu dolayısıyla "Şiddete dur demeyi oğrenelim" adlı farkındalık projesi hazırladı.

Samsun'daki kadın dernekleri, ceşitli sivil toplum orgutleri ve yargı mensuplarıyla goruşerek kadınların yaşadığı şiddet, mağduriyet ve sorunların anlatıldığı calışma yuruten Bulbuloğlu, elde ettiği sonuclarla kadınların bilgilendirilmesini amaclıyor.
Bulbuloğlu, AA muhabirine, calışmasını broşur ve afiş haline getirerek kadınlara yonelik şiddete dikkati cekmeyi amacladığını soyledi.
Lise oğrencisi olmasına rağmen kadınların mağduriyetini onemsediğini, gelecekte de bu yonde eğitim almayı hedeflediğini aktaran Bulbuloğlu, "Bende bir kadınım. Gelecekte boyle olumsuzlukları ben de yaşayabilirim. Başımıza gelmeden toplumun daha duyarlı olması, kadınların haklarını bilmesi ve mağdur olmamaları icin yaklaşık 3 aylık bir araştırma yaptım. Geniş bir araştırma yaptım." dedi.
Kadına şiddetin gun gectikce arttığına işaret eden Bulbuloğlu, şunları kaydetti:
"Duşuncemi okuldaki oğretmenlerime ve aileme aktardım. Onların da desteği ile araştırmalar yaptım. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Ataturk'un onderliğinde Turk kadınına secme ve secilme hakkının verilmesiyle toplumun temel taşı olan kadınlarımız, toplumsal ve siyasal hayatta hak ettikleri rolu ustlenme imkanı elde etmiştir. Dunyadaki pek cok milletten once secme ve secilme hakkını elde eden kadınlarımız, her zaman azimle calışarak geleceğimize ışık olmuşlardır. Gunumuzde kadınlarımızın hak ettiği yerde olmadığını goruyorum. Bunun icin kadın cinayetleri, şiddete maruz kalan kadınlar, yasal hakları nelerdir bunların anlatıldığı bir broşur ve afişleri sosyal medya hesaplarından yayarken, diğer taraftan kadınlarımızı bilgilendirmek amacıyla dağıtıyorum. Kadın cinayetlerinin eğitimsizlikten kaynaklandığına inanıyorum. Bu nedenle kadınlarımızı bilgilendirmek istedim."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Mehmet Kumcağız