İcişleri Bakanlığı tarafından 2 gun sureyle sokağa cıkma yasağı getirilmesinin ardından boşalan İlkadım sokakları belediye ekipleri tarafından baştan aşağıya temizlendi.
Korona virusu salgını hastalığına karşı tedbiri elden bırakmayan İlkadım Belediyesi ve Samsun Buyukşehir Belediyesi'nin ortaklaşa yuruttuğu calışma ile şehir merkezindeki ana arterler ve sokaklar dezenfekteli tazyikli su ile baştan aşağıya yıkandı. İlkadım Belediyesi Temizlik İşleri Mudurluğu'ne bağlı ekipler 100. Yıl Bulvarı'nı 6 tanker yıkama aracı ile yıkadı. Ekipler sokağa cıkma yasağı suresince ilcede yoğun bir temizlik seferberliği başlattı. Evlerinin camları ve balkonlardan yapılan calışmaları an ve an takip eden vatandaşlar ise calışan ekiplere teşekkur etti.

"Halkımızın sağlığı herşeyden onemli"
Yapılan calışmalar hakkında konuşan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Sokağa cıkma yasağıyla İlkadım ilcemizde sessizlik hakim. Sokaklar ve caddeler bomboş. Calışma arkadaşlarımız ilce genelinde temizlik, yıkama, dezenfekte calışmalarını surduruyor. Duyarlı davranarak evlerinde kalan halkımıza cok teşekkur ediyorum. Hafta ici de vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkca dışarı cıkmamaları gerekiyor. İlkadım Belediyesi olarak hizmetlerimize ara vermeden devam ediyoruz. Bu surecte evlerinden cıkmayan vatandaşlarımız ihtiyacları her ne olursa olsun 444 55 01 hattından bizi arayabilir. Lutfen pazartesi gunu de sanki sokağa cıkma yasağı varmış gibi calışanlar dışında herkes evinde kalsın. Bizler belediyeler olarak tum tedbirleri alıyor, sizler icin calışıyoruz. Vatandaşlarımıza evde kal cağrısını tekrarlıyoruz. İlkadım halkımızın sağlığı her şeyden onemli. Halkımızın sağlığı icin gece gunduz demeden ilaclama ve temizlik calışması yapan calışkan ve ozverili mesai arkadaşlarıma emekleri icin teşekkur ediyorum" diye konuştu. - SAMSUN
Kaynak: İhlas Haber Ajansı