İZMİR'de sokağa cıkma kısıtlamasının ilk gununde esnaf kepenklerini actı.
Turkiye genelinde dun saat 21.00'den itibaren başlayan sokağa cıkma kısıtlamasında uretim, imalat ve tedarik zincirlerinin muaf tutulacağının acıklanması sonrası, İzmir'de de gel-al ve paket servis hizmeti veren esnaf, iş yerlerini actı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi esnafı acılış saati 10.00'dan once temizliklerini yaparak, muşterilerini beklemeye başladı. Restoran işletmecisi Ahmet Zeytinli, erken saatlerde gelip, temizliğe başladıklarını ifade ederek, "Sabah 08.30 gibi dukkanımıza geldik. Dukkanımızın ve cevremizin temizliğimizi yaptık. İceride bulunan dezenfektanlarımızın kontrollerini yaptık. Biz, her zaman temizliğimize onem veriyoruz. Bu gunlerde daha da cok dikkat ediyoruz" dedi.

İşletmeci Gokmen Dunar ise, "Arkadaşlarımız gel-al ve paket servisleri icin hazırlık yapıyor. Vatandaşlar, yasaklarda dışarıya cıkmamaya ozen gosteriyor. Biz de elimizden geldiğince paket servisimizle onlara hizmet ediyoruz. Erkenden gelip tum temizliğimizi yapıp, paket servisimiz icin de hazırlıkları tamamlıyoruz" dedi.Aktar dukkanı bulunan Murat Ozbayram ise esnafın temizliğe cok onem verdiğini ifade ederek, şoyle konuştu: "Evim cok yakın olduğu icin saat 10.30 gibi dukkanımızı actık. Raflarımızı duzenledik, dukkanımızı temizledik. Biz, her gun dukkanımızı acmadan once ilacla dezenfekte ediyoruz. Dezenfekte edip 10-15 dakika sonra dukkanımıza giriyoruz. Kolonyalarımız, dezenfektanlarımız mevcut. Her alışveriş sonrasında hem kendi ellerimizi temizliyoruz hem de muşterilerimize ikram ediyoruz"Motosikletli kurye Yusuf Yuksel ise motosikletini paket servise cıkmadan once dezenfekte edip temizlediğini soyleyerek, "Motosikletli kuryeyim. Paket servis icin aracımı temizliyorum. Paket servise hazırlanıyorum. Hijyene onem veriyorum. Bunu her gun yapıyoruz. Her gun servis motorlarımızı dezenfekte ediyoruz. Deterjanla temizliyoruz" dedi.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Gokce ADAR