Buyukşehir Belediyesi Muğla'da turizmin yanı sıra tarımdan daha fazla ekonomik gelir elde edilmesi icin tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesine buyuk destek veriyor. Bu bağlamda Buyukşehir Belediyesi tarafından Yerkesik ve Yatağan'ın Bahceyaka Mahallelerinde lavanta tarlaları oluşturuldu. Muğla lavanta tarlalarından yılda iki defa hasat yapan ender illerden birisi.
Başkan Gurun: Tarımı Muğla'mızın ve ulkemizin geleceğidir

Muğla Buyukşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gurun "Muğla turizm kenti olmasına karşın aynı zamanda bir tarım kenti. Tarımda ceşitliliği artırmak icin Yerkesik ve Bahceyaka Mahallelerinde lavanta tarlaları oluşturduk. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlayacağız. Buyukşehir Belediyesi olarak 'Ureten Koylu Milletin Efendisi olacak" sloganı ile yola cıktık. Muğla'da entegre bir tarım sistemi oluşturduk. Tuketim kooperatiflerini kurmak, yaygınlaştırmak, uretim kooperatifinden tuketim kooperatifine zincir kurmak istiyoruz. Turkiye genelinde birbirlerinden alışveriş eden ve ozellikle kadınların oluşturduğu kooperatifler ağını kurarak tarıma desteğimiz devam edecek. Cunku tarımı Muğla'mızın ve ulkemizin geleceğidir" dedi. - MUĞLA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı