Erzurum Ataturk Universitesi Tıp Fakultesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Oğretim Uyesi Prof. Dr. Huseyin Şenocak, 31 yıldır gorev yaptığı hastanesine, 180 bin TL'ye eko kardiyografi cihazı alıp, hediye etti.
Şenocak, "Burada kariyer, ihtisas yaptık, cocuklarımın biri eczacılık, biri tıp fakultesinde okudu. Devletin lojmanında oturduk. Bunların hepsini hesaba katınca, 'buraya vefa borcumuzu odeyelim' dedik" diye konuştu.

Prof. Dr. Huseyin Şenocak, mezun olduğu Ataturk Universitesi Tıp Fakultesi'nde 1981 yılında yuksek lisans, 1982 yılında doktora yaptı. Ataturk Universitesi Tıp Fakultesi Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Bolumu'nde 1989 yılında yardımcı docent olan Şenocak, 1992 yılında aynı bolumde docent unvanı aldı. Şenocak, 1998 yılında aldığı profesor unvanıyla da aynı bolumde hastalara şifa dağıtmaya devam etti.
Halen kardiyoloji servisinde gorev yapan Prof. Dr. Huseyin Şenocak, okuduğu universite ile hastaneye, vefa borcunu odemek icin 180 bin TL'ye eko kardiyografi cihazı alıp, hediye etti. Şenocak, "Kardiyoloji servisleri cok yoğun hizmet veriyorlar. Eko kardiyografi cihazları bizim en cok kullandığımız cihazlardan birisi.
Sadece kendi hastalarımız icin değil butun hastane icin bu hizmeti veriyoruz. Hangi serviste yatarsa yatsın mutlaka eko kardiyografi isteniyor ve bize geliyor. Dolayısıyla cok kullanılan ve cabuk yıpranan cihazlar. Serviste bir tane olması yetmiyor. Yoğun bakım, servis, anjiyo, poliklinik gibi bakarsanız en az bu cihazlardan 4-5 tane olması gerekiyor.
Devletimiz tabi bu cihazları esirgemiyor. Yıllardır universitemiz bu cihazları aldı. Fakat pandemi doneminde kritik ve 100 yılda bir gorulen sureci yaşıyoruz. Hekim olarak buna şahitlik ediyoruz. Buranın ilk cihazının alınması icin İstanbul'da yaşayan Erzincanlı bir işadamı para yardımında bulundu. Ancak bir kısmı eksik kalınca parayı ben tamamladım. Bu bana şevk verdi, ikinci cihazı kendim almaya karar verdim" dedi.
'Ucuncu Cihazı Alacağız
'Vefa borcum var" diyen Şenocak, şunları soyledi: "Universite hayatımızda bize cok şey verdi. Burada kariyer, ihtisas yaptık, cocuklarım burada okudu. Birisi eczacılık, diğeri tıp fakultesinde okudu. Devletin lojmanında oturduk. Bunların hepsini hesaba katınca vefa borcumuzu odeyelim dedik. Ben de bir cihazı tek başıma alıp hediye ettim.
Ucuncu bir cihaz alma hedefim var. İş adamlarından sozler aldım. Ucuncu cihazı da aldığımız zaman, inanıyorum ki yaklaşık 7-8 yıl boyle ihtiyacımız olmayacak. Hastanemiz de bize bunların en gelişmişinden bir tane aldı. Onu da hastaların kullanımına sundu. Kucuk bir katkı sağladık. Bundan cok mutlu ve huzurlu oldum.
"Emekliliğime 5 Yılım Var"
Hekimlik mesleğinin cok kutsal bir meslek olduğunu belirten Şenocak, "İnsanların sağlığına bir katkı sağladığınız zaman ve onların size guzel sozlerle donuş yaptığı zaman cok mutlu oluyorsunuz. En buyuk desteği, katkıyı calışma arkadaşlarımdan aldım.
Tum calışma arkadaşlarım bu yaptığım hareketi cok takdire şayan buldu. Beni defalarca tebrik ettiler. İnanıyorum ki bunu duyan herkes mutlu olacaktır. Yapma imkanı olan insanlar da bu işe yonelecektir.
Erzincanlıyım, iki şehri bir arada yaşıyorum. Burayı da cok seviyorum. Hayatımın ucte ikisi Erzurum'da gecti. Ceşitli defalar başka universitelerden, başka yerlerden teklif geldi.
Ama Ataturk Universitesi'nde calışmanın bana verdiği hazzı bulamayacağım icin gitmedim. Bundan da şikayetci değilim. Beş yıl var emekliliğime, elimden geldiği kadar bu hizmetlerime devam edeceğim" diye konuştu. - ERZURUM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı