Mersin Buyukşehir Belediye Başkanı Vahap Secer, 5 Aralık Dunya Gonulluler Gunu kapsamında duzenlenen torende Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi'ne gonullu olarak katkı sunan kişilere teşekkur belgelerini verdi. Gonulluler Şube Mudurluğu'nun ilk gonullusu olan Meral Secer de teşekkur belgesini Başkan Secer'den aldı.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın toplam 319 gonullusu bulunuyor. Salgın nedeniyle alınan tedbirler cercevesinde duzenlenen torenle temsili olarak Gonulluler Gunu icin 9 kişiye teşekkur belgesi verildi. Torende Gonulluler Gunu'nun yanı sıra 5 Aralık 1934'de Ulu Onder Mustafa Kemal Ataturk'un Turk kadınına siyasi hayatta secme ve secilme hakkı tanınmasının yıl donumu de kutlandı. Kent Konseyi binasında duzenlenen torene Başkan Secer, eşi Meral Secer, Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, daire başkanları ve gonulluler katıldı. Burada konuşan Secer, yonetime geldikleri gunden itibaren oncelikli politikalarının sosyal politikalar olduğunu vurgulayarak, "Fakire fukaraya dağıtılan bir tas corbanın, bir kap yemeğin ya da cocuğuna mama alamayan anneye gonderdiğimiz bebek paketinin o insanlara dunyalara değer bir katkı olduğunun farkında olmayanlar, bizim yaptığımız bu hizmetleri kucumsediler. Belediyecilik sadece rutin hizmetlerinizi yapmak, her yere bina kondurmak, imar değişikliklerinde kalem oynatarak rant oluşturma makamları değil. Belediye, belediyecilik, belediye başkanı, toplumun her kesimine, her canlı varlığa, cansız varlığa evrensel normlarda, evrensel kriterlerde hizmet etme anlayışı icinde olmak zorundadır. Biz fakirimize de, fukaramıza da, kadınlara da ozel bireylerimize de, esnafımıza da, işcimize de, ciftcimize de, sanayicimize de dokunmak zorundayız" dedi.
"Gonulluluk Şube Mudurluğu bir ilk olma statusunde"
Gonullulerin belediye hizmetlerine hicbir bedel almadan fedakarca katkı sağladıklarını belirten Secer, "Bu insanın karı yok. Yani belediyeden bir maaş almıyor. Sosyal guvencesi yok, biz onun SSK primini falan odemiyoruz. Ama mesaisini veriyor, zamanını veriyor. İşinden fedakarlık yapıyor, ailesinden fedakarlık yapıyor, cocuğundan fedakarlık yapıyor. İnanclı bir insan olarak Allah katında bundan daha yuce bir yer olduğunu duşunmuyorum. Onun icin gonullulerimize teşekkur ediyorum. Onlara hizmetlerinden dolayı bizlere, ozellikle ihtiyac sahibi kadınlarımız, cocuğumuz, engellimiz bu insanlara dokundukları icin, onlara sıcaklıklarını, şefkatlerini hissettirdikleri icin muteşekkirim" şeklinde konuştu.
Turkiye'de ilkler arasında yer alan Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın bunyesinde kurulan Gonulluluk Şube Mudurluğu'nun de bir ilk olduğunu ifade eden Secer, "Onemli olan ilk olmak, yenilik oluşturmak, yeni bir şey uretmek. Devraldığımız bir konuyu devam ettirmek değil. Ustune bir şeyler koyarak yeni bir şeyler oluşturmak. Ben şehrimizdeki tum yurttaşlarımızı, bu hassasiyette olan insanlara katkı vermek isteyen her vatandaşımı bu calışmalara katkı vermeye davet ediyorum" ifadelerini kullandı.
"Gonulluluk, renk ayrımı olmadan yapılan cok kutsal bir gorev"
Kurumda gorev yapan herkesin siyasi korluk icerisinde olmak zorunda olduğunu kaydeden Secer, "Biz herkesin Belediyesiyiz. Hangi siyasi partiden, hangi bolgeden, hangi duşunce yapısından, hangi inanc grubundan olursa olsun, biz herkesi kucaklıyoruz. Gonulluluk, renk ayrımı olmadan yapılan cok kutsal bir gorevdir. Butun renkleri kucaklayacağız. Hem hizmet ettiğimiz kitlelere, hem beraber gonulluluk catısı altında yol arkadaşlığı yaptığımız mucadele arkadaşlarımızın siyasi goruşu ya da farklılıkları bizim alakadar olacağımız konular değildir. Ben tum yurttaşlarımızı bir kez daha bu calışmalarımıza katkı vermeye cağırıyorum" diye konuştu.
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın yeni bir calışma başlatacağını aktaran Secer, bu calışmaların Engelliler ve Sağlık Dairesi ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi'yle eşgudum halinde yurutuleceğini soyledi. Secer, "Adına merhem dediğimiz, yani yaralara merhem olacak calışmaları yapacak yeni bir projeyi hayata geciriyoruz. Herkese dokunacağız. Mersin'in her koşesinde, her cinsiyetten, her sosyo-ekonomik yapıdan, her gruptan, her bolgeden, her ilceden, her mahalleden hic fark etmiyor. Ekonomik sorunu olan, toplumsal sorunu olan, tıbbi sorunu olan, psikolojiktir ya da başka biyolojik rahatsızlıklardır. Hukuki problemi olan, ailevi problemi olan, cevresel problemi olan butun yurttaşlarımızın derdine derman olmak, yaralarıma merhem olmak icin bugunden cok daha fazla calışacağız" dedi.
Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ise gonulluluk calışmaları hakkında bilgiler verirken, "Gonullulukle toplumda eşitsizlikleri azaltırız, gonullu calışmalarla toplumdaki dengesizlikleri dengeleriz Tek başımıza belediye de olsak, kamunun farklı yerlerinde de calışıyor olsak gucumuz her zaman sınırlı. Ama el ele verdiğimizde, gercekten guzel bir yaşam icin uğraşan insanlar el ele verdiklerinde, cok daha guzel bir ulkeye, cok daha cabucak sahip olacağız. Bahar daha hızlı gelecek" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından gonullere teşekkur belgeleri verildi. - MERSİN