CHP Kadın Kolları'nın duzenlediği CHP Genel Merkezinde tanıtımı yapılan "Yaşamhak" projesi kapsamında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu kadınlara seslendi.
"Kadının bu sorunlardan kurtulması ve temel cozum kadının siyasette cok daha guclu var olmasıdır"

Kadınların siyasette daha cok yer almasını istediğini belirten Kılıcdaroğlu,"Kadınların siyasette cok daha guclu bir şekilde var olmalarında bu nedenle ben belirli bir hedef ilkesinde birleşmelerini istiyorum. Nedir o hedef? Kadına yonelik şiddet var, evet. Kadın mağdur oluyor, evet. Kadın işsiz, evet. Kadın yoksulluğu en derin kişi, evet. Kadın eğer cocuğunu yatağa ac yatırıyorsa o kadının dramını başka kimse anlayamaz. Butun bu sorunları yaşıyor mu bu kadın? Yaşıyor. Kadının bu sorunlardan kurtulması ve temel cozum kadının siyasette cok daha guclu var olmasıdır. Siyasette daha fazla soz sahibi olacak ve daha guclu olacak. Peki kadın siyasette nasıl daha guclu olacak? Nasıl var olacak? Nasıl daha cok gorunur olacak? ve nasıl daha cok haktan, hukuktan, adaletten soz edecek? Bunun yolu kadınların parlamentoda daha fazla temsil edilmeleridir. Yani siyasette ağırlıklı olarak var olmalarıdır. Bu ulkede nufusun yarısı kadın mı? Evet yarısı kadın. Hatta yarısından fazlası kadın. Parlamentoya bakıyorsunuz, secimle gelen diğer organlara bakıyorsunuz, belediye meclis uyeliklerine bakın, il genel meclis uyeliklerine bakın, belediye başkanlıklarına bakın. Peki buralarda kadının gucu ne kadar? Kadın gercekten buralarda arzu ettiğimiz olcude var olabiliyor mu? Var olamıyor" diye konuştu.
Kılıcdaroğlu, kadınlardan bir beklentisinin olduğunu vurgulayarak, "Ben sizin hakkınızı savunuyorum. Siyasette daha fazla olmanızı istiyorum. Daha cok gorunur olmanızı istiyorum. Haklarınızı savunmanızı istiyorum. Onun icin yapacağınız ilk şey Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi icin caba harcamaktır. Diyeceksiniz ki hangi coğrafyada olursanız olun ister Hakkari'de ister Edirne'de, ister İzmir'de ister Kars'ta, ister Rize'de ister Muğla'da, ister Cankırı'da, Corum'da, Yozgat'ta, Sivas'ta veya Kayseri'de nerede olursanız olun. Birlikte şunu yapmak zorundasınız. Siyasi Partiler Yasası'na cinsiyet kotasını getiren partiye biz oy vereceğiz, destek vereceğiz. Siyasi partiler yasasına cinsiyet kotasını getirmeyen karşı cıkan partiye de hep beraber karşı duracağız. Emin olun gucunuzun farkında olun. Olağanustu bir gucunuz var" şeklinde konuştu. - ANKARA
Kaynak: İhlas Haber Ajansı