Turk kadınına secme ve secilme hakkı verilmesinin 86'ncı yıl donumunu yayınladığı mesaj ile kutlayan Konak Belediye başkanı Abdul Batur, "Guclu kadın olmazsa, guclu toplum olmaz" sozleri ile kadının guclenmesi; toplumda, iş hayatında ve siyasette hak ettikleri yere gelmesi gerektiğini vurguladı.
Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, Turkiye'de kadınlara secme ve secilme hakkının tanınmasının 86'ncı yıldonumunu yayınladığı mesaj ile kutladı. Mesajında Turk kadınının, secme secilme hakkına bircok devletten once sahip olduğuna dikkat ceken Başkan Batur, Konak'ta kadın dostu bir belediye hedeflediklerinin altını cizdi. "Guclu kadın olmazsa, guclu toplum olmaz" sozleri ile kadının hayatın her alanında guclenmesini desteklediklerini vurgulayan ve bu amaca yonelik olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte kadını destekleyen projeleri hayata gecirdiklerini dile getiren Başkan Batur'un mesajında şu ifadeler yer aldı: "Bugun 5 Aralık, Turk kadınına secme ve secilme hakkının verildiği gun. Tam 86 yıl once, Turk kadını, buyuk onderimiz Mustafa Kemal Ataturk sayesinde secme ve secilme hakkına sahip oldu. Hem de cağdaşlıklarıyla ovunen, Fransa ve İtalya'dan 11, İsvicre'den ise 36 yıl once. Konak Belediyesi olarak kadın dostu belediye hedefimize adım adım ilerliyoruz. Konak'ta kadını one cıkarmaya gayret ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliğine giderek, kadınların toplumdaki ve iş hayatındaki yerlerini guclendirmeye yonelik projeler geliştiriyor, bunları hayata geciriyoruz. Bu ilerlemede de yol gostericimiz Mustafa Kemal Ataturk. Cunku, guclu kadın olmazsa, guclu toplum olmaz. Daha yaşanabilir bir hayat, ancak guclu kadın ile mumkun. Onun icin, kadınlarımız hak ettikleri yere kavuşmalı, sosyal ve siyasal hayatta kilit roller ustlenmeli diyorum. Turk kadınına secme ve secilme hakkının tanınmasının 86. yıldonumunu kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." - İZMİR
Kaynak: İhlas Haber Ajansı