ANNESİYLE birlikte Van'dan Antalya'ya gelen Omer Celik (29), annesinin vefatı sonrası işsiz de kalınca sokaklarda yaşamaya başladı. Akşamları bir caminin balkon kısmına serdiği halının uzerinde uyuyan Şimşek, coğu zaman karnını kuru ekmekle doyuruyor. Kaybettiği kimliğinin yenisini ise bir yakını ve ikameti olmadığı icin cıkaramayan Celik, bacaklarında cıkan yaralar icin tedavi de olamıyor.
Van'da ailesiyle birlikte yaşayan Omer Celik, 2005 yılında babasını kaybetti. 2014'e kadar farklı işlerde calışan Celik, aynı yıl askere gitti. Bu surecte ağabeyiyle annesi de Antalya'ya taşındı. Askerliği biten Omer de Antalya'ya gelerek, garsonluk yapmaya başladı. Bir sure sonra annesi rahatsızlanarak hayatını kaybedince ağabey Van'a dondu. Omer, annesinin olumunun uzuntusunu yaşarken işsiz de kaldı.

İşsizlik nedeniyle kirasını odeyemediği evden cıkan Celik, bir sure sonra Kepez ilcesindeki Emek Mahallesi Camii'nin balkon kısmında yaşamaya başladı. Gunduzleri cami cemaatinin ve cevredekilerin verdikleriyle karnını doyuran Celik, coğu zaman kuru ekmekle gununu bitiriyor. Bu surecte kimliğini kaybeden Omer, bir yakını ve ikamet adresi olmadığı icin yeni kimlik de cıkaramıyor. Bacaklarında yaralar cıkan genc, kimliğinin olmaması nedeniyle tedavi de olamıyor.'İŞSİZ KALINCA SOKAKTA YAŞAMAYA BAŞLADIM'Yaşadığı zorlu sureci anlatan Omer Celik, annesinin olumuyle birlikte hayatının tersine donduğunu soyledi. Celik, "2014 yılında ben askerdeyken annemle ağabeyim buraya yerleşti. Daha sonra ben de gelip onların yanına yerleştim. Annem yaşadığı rahatsızlıktan dolayı hayatını kaybetti, bunun uzerine ağabeyim Van'a dondu. Garsonluk, bulaşıkcılık yaparak gecimimi sağlıyordum. Ancak son zamanlarda işsiz kaldım. Dışarıda kalmaya başladım. Bir sure sonra sağlık sorunlarım oluşmaya başladı, bacaklarımda yaralar cıktı" dedi.'KİLİTLENDİM KALDIM BURADA'Hava sıcaklığının duşmesiyle birlikte dışarıda yaşamanın daha da zorlaştığını belirten Celik, "Birkac aydır burada camide yaşıyorum. Cemaatin ve komşuların getirdikleriyle besleniyorum. Dışarıda yaşadığım donemde kimliğimi kaybettim. Bir adresim ve yakınım olmadığı icin kimlik cıkartamıyorum. Kimliksiz kaldım, kimliğim olmadığı icin hastaneye gidip muayene olamıyorum. Genel Sağlık Sigortası kapsamındaydım normalde ancak yararlanamıyorum. İş de bulamıyorum, şehir dışına da cıkamıyorum. Kilitlendim kaldım burada. Benim icin zorlu ve sıkıntılı geciyor. Banyo yok, yemek yok, dışarıda kalıyorum neticede" diye konuştu.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Semih ERSOZLER