Kastamonu'nun Hanonu ilcesinde bulunan Gurleyik Şelalesi, rengarenk ağacları ile sonbaharda ziyaretcilerine gorsel şolen sunuyor.
İlceye bağlı Bağdere koyunde bulunan şelale, yılın neredeyse her mevsimi ziyaretci cekiyor. Ağac ceşitliliği bakımından zengin olan bolge, sonbahar aylarında kahverengi, sarı, kırmızı ve turuncunun farklı tonlarıyla rengarenk oluyor.
Yaklaşık 40 metre yukseklikten iki kademe şeklinde sonbaharın tum renklerini barındıran ağacların arasında dokulen suyun cıkardığı ses de ziyaretcilere huzur veriyor.
Doğa fotoğrafcısı Cebrail Keleş, AA muhabirine, neredeyse her mevsim bolgeyi ziyaret ettiğini soyledi.
Gurleyik Cayı'nda oluşan şelalenin uzun yıllara dayanan hikayesinin bulunduğunu belirten Keleş, "Gurleyik Cayı, belki de milyonlarca yıllık yolculuğu sırasında kendisine bir yol bulması sonucu harika bir doğa olayı meydana getirmiş. Burası ozellikle yaz aylarında Hanonu ilcesi ve cevreden gelen vatandaşların piknik alanlarından biri." dedi.
"Yazdan ziyade buranın sonbaharını tavsiye ediyorum"
Bolgenin sonbaharda ayrı guzelliğe burunduğunu ifade eden Keleş, şunları kaydetti:
"Sonbahar mevsimi ağacların renklerinin en guzel olduğu donem. Yazdan ziyade ben buranın sonbaharını tavsiye ediyorum. Hanonu'ndeki sonbaharın en guzel gorulduğu yerlerden biri burası. Dere boyunda gezdiğimiz zaman cınar ağaclarının kahverengi ve yeşile calan muthiş renk cumbuşu iceren yapraklarını goreceksiniz. Yaban fındıkları ayrı guzellik katıyor. Kayın ağacları, gokce ağaclar var. Burası kısa mesafede bircok ağacı bulabileceğiniz rengarenk bir guzellik.
Gurleyik Şelalesi'nin huzur veren sesini dinlerken kuş ve yaprak sesleri arasında sonbaharın tum renklerini gorebilirsiniz."
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozgur Alantor