DOĞU Karadeniz'de sokağa cıkma kısıtlaması kapsamında kent merkezlerindeki evlerinde kalmak istemeyenlerin tercihi koyler ile yaylalar oldu. Kısıtlamayı koy ve yaylalarda gecirenler temiz hava ve bol guneşin keyfini cıkarıyor, bağ ve bahce işleri yapıyor, yoresel yemekleri tuketiyor. Koronavirus tedbirleri kapsamında Turkiye genelinde dun saat 21.00'de başlayan ve 7 Aralık Pazartesi 05.00'te sona erecek sokağa cıkma kısıtlaması kapsamında Karadeniz'de kentlerden koylere akın oldu. Kent merkezlerindeki evlerinde kalmak istemeyenlerin tercihi koy ve yaylalar oldu. Kısıtlamayı koylerinde gecirenler temiz hava ve bol guneşin keyfini cıkarıyor, bağ ve bahce işleri yapıyor, yaptıkları yoresel yemekleri tuketiyor.

Rize'nin Camlıhemşin ilcesinde koylere cıkanlar ise kentlere donmeyi duşunmediklerini ifade ediyor. Cocuğu ile bahcesinde guneşlenen Gizem Bekar, "Kısıtlamayı koyde geciriyoruz. Şimdi biraz hava almak, guneşten faydalanmak icin dışarı cıktık. Bu pandemi gunlerinde koy hayatı bizleri dinlendiriyor ve hastalıktan uzak tutuyor. Şehirde yaşayan yakınlarım var. Kısıtlama dolayısıyla evdeler. Buradan bol bol fotoğraf atarak onların nefes almasını sağlıyoruz" dedi.'ŞEHİRDE KALANLAR 4 DUVAR ARASINDALAR'Şukufe Guvenc de "Buralarda hastalık yok ama biz yine de tedbirli davranıyoruz. Koyde olduğumuz icin şanslıyız. Evimizin onune cıkıp guneşleniyoruz, arada bağ bahce işlerimize bakıyoruz. Şehirde kalanlar coluk cocuk dort duvar arasında. Onlar icin uzuluyoruz ama bu hastalığı hep birlikte atlatacağız" diye konuştu. 'EVİN EKSİKLERİNİ GİDERİYORUM'Evinde onarım yapan Yaşar Şahin ise "Biz burada mutluyuz. Şehre donuş yapmadım hem karantina surecini hem de bu salgın donemini bir sure daha koyde gecireceğim. Evin eksiklerini tamamlıyorum. Temiz hava ve bol guneşin keyfini cıkarıyorum" ifadelerini kullandı.TRABZON'DA YAYLALARA AKIN ETTİLERLutfu Aydın(58) ve eşi Fatma Aydın(58) da Trabzon'un Damlıkoy Yaylası'ndaki evlerine yerleşti. Vakalar bitinceye kadar yayladan inmeyi duşunmeyen cift, burada doğal bir yaşam suruyor.Yaylada eşi ile birlikte yalnız yaşayan Fatma Aydın, "Biz İstanbul'da oturuyoruz, koronadan dolayı bu sene kışı yaylada gecirmeyi tercih ediyoruz. Hastalık bitinceye kadar yayladan donmeyeceğiz, kararlıyız. Yiyecek ve yakacaklarımızı hazırladık. Bu yaylada sadece biz varız. Allah'ın izni ile burada kışlayacağız" dedi.Lutfu Aydın da "İstanbul Avcılar'da kahvehane işletiyordum, koronavirus tedbirleri kapsamında kahvem kapatıldı. Trabzon'a dondum. Eşimle birlikte, burada kışlamayı duşunuyoruz. İki uc tane ineğim var, beş altı tane tavuk var, iki uc tane kopek var, iki tane kecim var. Bunlarla burada kalacağız. Odunumuzu yaptık, yiyeceklerimizi topladık hastalık bitinceye kadar burada kalacağım. İnşallah sıkıntı cekmeyiz" diye konuştu.

- RizeKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Arzu ERBAŞ