KAHRAMANMARAŞ'ta sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle oluşturulan kontrol noktasında durdurulan sağlık calışanı Murat K., polislere tepki gosterdi. Polisin kısıtlama nedeniyle herkesi durdurup kimlik kontrolu yaptıklarını belirtmesine rağmen durdurulduğu icin tepkisini surduren ve başka bir kontrol noktasında da polislerle tartıştığı ortaya cıkan Murat K., daha sonra polislerden ozur diledi.
Dun akşam saat 21.00'de başlayan ve 56 saat surecek olan sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle Kahramanmaraş'ın normal gunlerde en kalabalık olan Demokrasi Meydanı, Trabzon ve Azerbaycan Bulvarı başta olmak uzere tum cadde ve sokaklar boş kaldı. Kısıtlama nedeniyle İl Emniyet Mudurluğu ekipleri tarafından da, şehrin bircok noktasında kontrol noktası oluşturdu.

ARACININ BAGAJINI ACIP POLİSLERE TEPKİ GOSTERDİHem sokakta yuruyenleri hem de durdurdukları aractakilerin kimlik ve belgelerini kontrol eden polis, kontrol noktasına gelen Murat K.'dan aracını sağa cekmesini istedi. Murat K. sağlık personeli kimliğini gosterip "Beni neden durduruyorsunuz, buyurun arayın aracımı" diyerek aracın bagajını actı. Murat K.'nın tepkisi uzerine polis memurları şaşırırken, sokağa cıkma kısıtlaması olduğunu hatırlatıp herkesi durdurarak kontrol ettiklerini soyledi.Buna rağmen Murat K., polislere "Bana niye gec demediniz, sağa cek dediniz?" diyerek tepkisine devam ederken, kendisini goruntuleyen gazeteciden de kamerayı kapatmasını istedi. O sırada kontrol noktalarını denetleyen bir polis memuru Murat K.'yı gorunce "Yine mi sen?" diyerek şaşkınlığını belirtti. Polis memuru, başka bir kontrol noktasında da polislerle 10 dakika boyunca tartıştığını hatırlattığı Murat K.'ya, gorevlerini yaptıklarını soyledi.Bunun uzerine "Orada hatalıydım" diyen ve kendisini durduran polise tepkisini surduren Murat K., daha sonra hata yaptığını anlayarak, "Kusura bakmayın, ozur diliyorum" dedi. Murat K., kimlik kontrolunun ardından yoluna devam etti."CEKSİN, FENOMEN OLACAĞIZ"Kısıtlamaya uymayarak dışarı cıkan ve polisleri goren 2 cocuk ise kacmak istedi. Polisin "Koşu yaparsak yakalarım" demesi uzerine cocuklar kontrol noktasına gelirken gazetecilerin goruntu almasına tepki gosterdi. Bu sırada cocuklardan birisi arkadaşına "Ceksin, fenomen olacağız" dedi. Cocuk daha sonra akraba olduklarını ve gece eniştesinde kaldıklarını ve eve gittiklerini soyledi. Yapılan kimlik kontrolunun ardından cocuklar gazetecilere poz verip evlerine gitti.POLİSE CAY VE SALEP İKRAM ETTİLERDenetimler devam ederken, cevredeki evlerden ve paket servisi yaptıkları icin iş yerlerini acan esnaf, kontrol noktasındaki polislere cay, salep ve kurabiye ikramında bulundu. İkramı kabul eden polisler vatandaşlara teşekkur etti.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Omer KOC