ANTALYA'nın Alanya ilcesinde dalgıclık yapan Bahri Mavicicek (52), boş zamanlarında dedektorle sahillerde altın ve para arıyor. Mavicicek, denizin her zaman kendisine ekmeğini verdiğini soyledi.
Alanya'nın dunyaca unlu Kleopatra ve Damlataş sahilinde yaz sezonunun bitmesiyle birlikte plajlar define avcılarına kaldı. Denize giren veya sahile gelen yerli yabancı bircok turistin duşurduğu değerli eşya ve madeni paraları bulan define avcılarının bazıları bunlarla gecimini de sağlıyor.
'DENİZ BANA HER ZAMAN EKMEĞİMİ VERİYOR'Alanya'da dalgıclık yapan Bahri Mavicicek, boş zamanlarında dedektorle sahillerde altın ve para aradığını aktardı. Mavicicek, bu işi yapan kişinin denizi cok iyi tanıması gerektiğini kaydetti. Mavicicek, artık eskisi kadar bu işi yapmadığını, ara ara define aramaya cıktığını, bu işi daha cok genclere bıraktığını belirterek, "Bu iş bir tecrube. Denizi bilmen lazım. Suyu tanıman lazım. Ben yuzuyorum, denizle beraber hayatımı yaşıyorum. Dalgıcım. Denizde bazen bir şeyler bulurum, bazen bulmam. Ama deniz bana her zaman ekmeğimi veriyor" dedi.'DENİZİN DİBİNE DALARSAN HER ŞEYİ BULURSUN'Dalgıc olmasından dolayı denizin icinde neler olduğunu her zaman bildiğini aktaran Mavicicek, define avcılığına da tecrubelerine dayanarak karar verdiğini soyledi. Mavicicek, "Denizin dibine dalarsan her şeyi bulursun. Her tarafı tanıman, bilmen lazım" diye konuştu.Bugune kadar bircok değerli eşya bulduğunu aktaran Mavicicek, Sikkeler buldum. Elması da altını da tanımıyordum. Allah-u Teala verdi ben de elimden geldiğince insanlara verdim. Para, saat, telefon buldum. Sahibi cıkarsa verdim, sahip cıkan olmazsa ben aldım" dedi.