İZMİR'de evcil hayvan sahipleri, sokağa cıkma kısıtlamasında evinin onu sınırlı olmak kaydıyla can dostlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak uzere dışarı cıkardı.
Koronavirus tedbirleri kapsamında, dun saat 21.00'de, yurt genelinde 56 saatlik sokağa cıkma kısıtlaması getirildi. Kısıtlama nedeniyle İzmir'de cadde, sokak ve meydanlar boş kaldı. Kentte sessizlik hakim olurken, evcil hayvan besleyen bazı vatandaşlar, kısıtlamada tanınan izni kullandı. Evinin onu sınırlı olmak kaydıyla evcil hayvanlarının zorunlu ihtiyacını karşılamak uzere dışarı cıkardı. Kopeğini gezdirmeye cıkaran Kadir Yuksel, "Ben buralarda oturuyorum. Şu an tabii ki bildiğiniz uzere kısıtlama var. Fakat devletimizin tanımış olduğu bir hak var. Hayvanları duşunduler. Sağ olsunlar bu hayvanlar gunluk yurumek zorunda, yurumediği zaman evde tabii ki sıkıntılar doğuyor. Biz de sabah erkenden cok fazla insan olmadan onla beraber rutin sabah yuruyuşumuzu tamamlıyoruz. İnsanların bir yerde olmayışı da aslında onlar icin bir avantaj oldu. Bildiğiniz uzere hayvanlar icin gerekli alanlar yok" dedi.
'ONLAR OLMADAN OZGUR DEĞİLİZ'Kopeği sayesinde ozgur olduğunu soyleyen Ela Tunaboylu ise, "Evcil hayvanlarımızın dışarı cıkıp gezmesi, nefes alması gerekiyor. Bir de anlıyoruz ki onlar olmadan gercekten ozgur değiliz. Bu gunlerde 'Boncuk'un varlığına şukrediyorum. En azından ben de gezmiş oluyorum, nefes alıyorum" diye konuştu.