Orman sevgisi 85 yaşındaki dedeyi klipte oynattı
SAMSUN - Tabiat aşığı 85 yaşındaki Hasan Comert, orman sevgisini aşılayan klipte rol alarak herkesin kulağına kupe olacak mesajlar verdi.
Samsun'un Vezirkopru ilcesinde Vezirkopru Orman İşletmesi Mudurluğu'nce ormanların korunmasına yonelik, ormanları, ağacları sevdirmek ve doğanın korunması icin farkındalık oluşturmak ve fidan dikmeyi sevdirmek amacıyla işletme şefleri, işletme mudurunun de icinde olduğu kadro turku soyleyerek klip cekimlerine başladı. Ormanların farklı bolgelerinde kamera karşısına gecenler arasında 85 yaşındaki Hasan Comert de vardı. Hasan Comert yaşının ona vermiş olduğu yorgunluğa aldırmadan ormanlarla ilgili farkındalık oluşturacak bu klipte oynama teklifini seve seve kabul ettiğini soyledi.
Samsun Vezirkopru'de bulunan ve sonbaharın verdiği hazan sarısını yansıtan manzarası ile Kunduz Ormanları'nda gercekleşen sahnede Hasan Comert minik bir kız cocuğuna fidan vererek birlikte diktiler. Bu sahnede verilmek istenen mesajın "Geleceğe nefeste bir fidanla yarınlar yemyeşil olsun" olduğu belirtildi.
85 yaşında klipte oynayan dede olarak anılmaya başlanan Hasan Comert, uzun zamandan beri ormanlara gelemediğini, tabiatı cok sevdiğini, ormanların kıymetinin bilinmesi, kirletilmemesi, zarar verilmemesi gerektiğini, gelecek kuşaklara en buyuk miras olarak bu ormanların yettiğini dile getirdi. Comert, "Bircok işte calıştım, ciftciyim, ormanları cok seviyorum, ağacları cok seviyorum. Cok ağac yetiştirdim, cok ağac aşıladım bu yaşıma kadar. Sizlerle bugun buraya gelmek benim icin bir şans oldu. Bir turlu gelemiyordum. Koylu olduğum icin meyve ağacları kavak ağacları cok diktim. Ormanları hepimiz sevelim, buralar bizim hepimizin. Dedelerimiz bize bıraktı, şimdi biz de torunlarımıza bırakıyoruz. Bu ormanlar bizim akciğerlerimiz, ormanlar olmazsa olmazımız" dedi.