Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında getirilen sokağa cıkma kısıtlamasına Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta buyuk oranda uyuldu.
Ulke genelinde dun 21.00'de başlayan ve 7 Aralık Pazartesi 05.00'te sona erecek sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle Gaziantep'in işlek noktalarında polis ekipleri tarafından denetimler yapıldı. Genelge dışında kalan ve sokağa cıkanlara cezai işlem uygulanırken, zaman zaman anonslarla da "Evde kal" cağrısında bulundu.

Cadde ve sokakların boş kaldığı kentin en onemli tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan Bey Mahallesi'nde de sessizlik devam etti. Hafta sonlarında yerli ve yabancı turistlerin ilgisini ceken bolgede, kimsenin olmamasını fırsat bilen belediye ekipleri temizlik calışması yuruttu.
Şanlıurfa
Şanlıurfa'da da cadde ve sokaklar boşaldı. Gorevliler ve guvenlik guclerinin dışında insan ve arac trafiği en duşuk seviyeye ulaştı. Kentin simgesi tarihi Balıklıgol Yerleşkesi de en sessiz gunlerinden birini yaşıyor.
Malatya
Malatya'da kısıtlama nedeniyle kent merkezinde sessizlik hakim oldu. İl Emniyet Mudurluğune bağlı ekipler, kent merkezinde drone ile denetim yaptı. Kırsal mahallelerde ise İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler denetimlerini surdurdu.
Kilis
Kilis'te salgınla mucadele kapsamında uygulanan sokağa cıkma kısıtlamasıyla sokak ve caddelerde sessizlik suruyor. Emniyet ekipleri, il merkezinde denetim yaparak vatandaşların kurallara uyup uymadığını kontrol etti. Belediyenin temizlik gorevlileri, kent merkezinde calışmalarını surdurdu.
-Kahramanmaraş
Kahramanmaraş'ta ise kentin işlek Azerbaycan, ve Trabzon bulvarları ile Kıbrıs, Ataturk ve Demokrasi meydanları boşaldı. Polis ekipleri denetimleri kent genelinde denetimlerini surdurdu.
Adıyaman
Adıyaman'ın işlek cadde ve sokaklarında kısıtlamanın başlamasıyla yaşanan sessizlik, sabah saatlerinde de devam etti. İl Emniyet Mudurluğu ekipleri, Golbaşı, Golebatmaz ve Sıratut caddeleriyle Ataturk Bulvarı'nda kısıtlamaya yonelik denetim gercekleştirdi.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Muslum Etgu