Eskişehir Şehirlerarası Otobus Terminalinde onceki gun meydana gelen olayda, bilet almak isterken HES konu istenen alkollu şahsın kesici aletle saldırdığı gorevliler yaşanan olayları anlattı.
İddiaya gore; saldırgan M.B., 2 Aralık saat 15.15 civarında Kırklareli'ne gitmek uzere bilet almak icin bir Eskişehir Şehirlerarası Otobus Terminal'inde bulunan bir firmanın bilet satış noktasına geldi. Ancak yolculuk yapmak isteyen şahsa, alkollu ve Korona virus nedeniyle seyahat etmeden yetkililere gosterilmesi gereken HES kodunu vermediği nedeniyle firma calışanları tarafından bilet verilmedi. Olaya sınırlanan M.B., ilk once otogarda gorev yapan zabıta ekibine 'bana bilet vermiyor' diye şikayette bulundu. Daha sonra zabıta ekibiyle yine bilet satış noktasına donen M.B., bir daha bilet isteyince otobus firmanın İl Muduru Huseyin Guntan, şahısın HES kodu gosteremediği ve alkollu olduğu sebebiyle bilet vereceği konusunda zabıta ekibine bilgi verdi. Bu sırasında M.B., daha once cebinde bulunduran kesici aletini cıkartarak Huseyin Guntan'ın boğazına doğru saldırdı. Anlık gelişen olayda kendini kurtarmak icin geri atlayan Huseyin Guntan, saldırıdan bir yara almazsa da, kendisi ve aynı yerde calışan diğer gorevliler psikolojik sorun yaşadı.
Daha sonra Huseyin Guntan'ın şikayette bulunması uzerine olay yerine gelen polis ekibi, şupheli M.B.'yi gozaltına alarak once alkol testi icin hastaneye kaldırıldı ve ardından karakola goturerek gerekli ifadeyi aldıktan sonra denetim altında serbest bırakıldı.
Soz konusu yaşanan olayın guvenlik kamerası goruntusu ortaya cıkınca olay hakkında ilk kez İhlas Haber Ajansı muhabirine konuşan calışanlar, yaşadıklarını anlattı.
"Şahıs once kufur etti, sonra saldırdı"
Firmanın bilet satış biriminde calışan Yuksel Ordun, şahıs ilk once kendisine gelip bilet istediği belirtti. Ordun, "Olay şoyle gercekleşti; yolcu Kırklareli'ne gideceğini soyledi. Yolcuyu bilgilendirdim, '16.30 da Corlu'ya gondereyim sizi' dedim. O da kabul etti. HES kodunu istediğimde 'bilmiyorum bulamadım' dedi. Ben de HES kodu olmadan seyahat edilmediğini soyleyince beni zabıtaya şikayet etmiş. Sonra zabıtayla geldi. Durumu gorevliye de anlattım. O da bana hak verdi. Yolcu bir anda hırcınlaştı, bize hakaret ve kufur etmeye başladı. Sonra sorumlu Huseyin bey geldi, ona da durumu anlattım. Ona da hakaret etti. Sonra bıcağı Huseyin beyin boynuna salladı. Kotu bir olay yaşadık, uzgunuz" şeklinde anlattı.
"Sucumuz HES kodu istemek"
Saldırıya uğrayan Huseyin Guntan olaya ilgili şoyle konuştu:
"Arkadaşımızın anlattığı gibi, yolcu otogara ilk geldiği zaman HES kodu soruyoruz. Oradan bir şey cıkınca zabıtaya, polise haber veriyoruz. Fakat bu arkadaş bizi bilet vermediğimiz icin şikayet etmiş. Arkadaşımız zaten yolcunun alkollu olduğunu anlıyor, bu şekilde seyahat edemezsiniz diye uyarmış. Zabıta, 'Neden bilet vermiyorsunuz' dedi. Ben de 'Bu şekilde bilet veriliyor mu?' diye sordum. Zabıta anlayamamıştı alkollu olduğuna, o arada bıcağı salladı. Direkt oldurucu bir hamle oldu, sucumuz da HES kodu istemek. O gun akşam emniyetteydik. İfadelerimizi verdik." - ESKİŞEHİR