ARTVİN'de yaşayan ve titizliğiyle tanınan Huseyin Cil (60), kış icin aldığı odunları aynı boy kesip, kabuklarını soydu, inci gibi dizdi. 2 ay caba harcayan Cil, ortaya cıkan goruntuyu beğenince odunları yakmaktan vazgecti. Odunlara bakınca mutlu olduğunu ve omrunun uzadığını anlatan Cil, "Ben olmeden bu odunları kimse yakmayacak" dedi.
Merkeze bağlı Adagul Mahallesi'nde yaşayan Huseyin Cil, devletin her yıl orman koylusune yakacak ihtiyacı olarak verdiği odunları kışa hazırlamak icin kolları sıvadı. Mahallede titizliği ve simetri hassasiyetiyle tanınan Cil, odunların hepsini motorlu hızarla aynı boyda kesip, kabuklarını soydu. Motorlu testerenin duzgun kesemediği bazı odunları ise el testeresi yardımıyla duzelten Cil, evinin altına adeta bir inci gibi dizdi. 2 ay uğraştığı odunların goruntusunu cok beğenen Cil, yakmaktan vazgecti, eşi ve cocuklarını da tembihledi.
'ODUNLARI BU ŞEKİLDE GORUNCE MUTLU OLUYORUM'Her şeyin duzgun ve simetrik olmasını istediğini anlatan Huseyin Cil, "Ben olene kadar bu odunlar duracak, o nedenle curumesin diye kabuklarını soydum. Tum odunların şeklini ve boyutunu aynı olcude yaptım. Once motorlu testereyle kestim sonra da el testeresiyle duzelttim. 2 ay icinde odunları bu hale getirdim. Koronavirus nedeniyle bir yere gidemedik o nedenle bu odunlarla uğraştım. 'Ben olene kadar bu odunları kimse kesmeyecek' diye vasiyette bulundum. Odunları bu şekilde gorunce omrum uzuyor, mutlu oluyorum" ifadelerini kullandı.'EŞİM BU DURUMDAN ŞİKAYETCİ'Sabah ezanında kalktığını ifade eden Cil, "Benim hic boş zamanım yok, surekli bir meşgalem vardır. Bahcemdeki her şey de simetriktir, her şeyin duzenli olmasını isterim. Evdeki eşyaların hepsinin de duzgun olmasını isterim. Cocukluğumdan beri boyleyim. Eskiden dolmuş şoforuydum, arabanın ici tertemizdi ve parfum kokardı. Tum muşteriler inince hemen dolmuşu temizlerdim. Eşim bu durumdan bazen şikayetci oluyor. Ben eve girince her şeyin yerinde olmasını istiyorum, yastık yamuk olmayacak. Bu nedenle eşim bazen sıkıntı yaşıyor. Kendi cocuklarımın işini bile beğenmiyorum, ben mezarda nasıl duracağım, onu merak ediyorum. Bu durum benim elimde değil ama keyif alıyorum" diye konuştu.