ERZURUM'da 1.07 santimetre boyu ile tanınan Omer Olğun, sokakta mendil, cakmak ve yara bandı gibi malzemeler satıp, bir yandan melodika calarak ailesinin gecimini sağlıyor. Sokaktan kazandığı para ile kendisine ev aldığını belirten Olğun, "Annemin, 'Sana kimse bakmaz, her zaman calış' tavsiyesi uzerine 20 yıldır bu tezgahın başındaydım. Buradan kazandığım para ile evlendim, ev aldım. 2 cocuğumu da okutuyorum" dedi
Merkez Yakutiye ilcesinin Sanayi Mahallesi'nde yaşayan evli ve iki cocuk babası yuzde 70 bedensel engelli Omer Olğun (37), her sabah sattığı malzemeleri neredeyse boyu kadar olan cantaya doldurup, Ozel Halk Otobusuyle tezgah actığı Cumhuriyet Caddesi'ne geliyor. Tezgahında cakmak, kalem, tespih, yara bandı, mendil gibi urunler satan Olğun, satış olmadığında yanından hic ayırmadığı melodikayı calarak ikinci bir gelir kapısı acıyor. İstanbul'da calıştığı donem sokak calgıcılarını izleyerek melodika calmayı oğrendiğini soyleyen Omer Olğun, vatandaşların da ilgi duyduğunu anlattı. 20 yıldır tezgah acıp satıcılık yapan Olğun, kazandığı parayla iki odalı, sobalı bir ev aldı ve kendisi gibi bedensel engelli olan oğlu Veysel Olğun (7) ve kızı Damla Olğun'un (12) da eğitim masraflarını cadde ve sokaklara actığı tezgahtan satış yaparak karşılıyor. Eşi Hamiyet ve cocukları ile mutlu bir yuvaları olduğunu vurgulayan Omer Olğun kimseye muhtac olmadıklarını soyledi

'ANNEM BANA 'CALIŞ SANA KİMSE BAKMAZ' DEDİ'Annesinin 'Sana kimse bakmaz, her zaman calış' tavsiyesi uzerine 20 yıldır işine sarılan Omer Olğun, seyyar satıcılık işini annesinden oğrendiğini belirterek, "Annem bana bu işi oğretti. Tam 20 senedir bu tezgahın başındaydım. Annem bana 'Hicbir zaman durma her zaman calış, sana kimse bakmaz' dedi. Ben de annemin sozunu dinledim cocukluğumdan beri calıştım durdum. Tezgahımda cakmak, kalem, tespih, yara bandı, mendil gibi şeyler satıyorum. Sonra evlendim, ev aldım, iki cocuğumu da okutuyorum. Kazandığımı onlara veriyorum. Kızımın bir sorunu yok ama oğlum da benim gibi engelli" dedi. 'KİMSE BENİ HOR GORMUYOR'Erzurumlu vatandaşların kendisine yaklaşımından cok mutlu olduğunu ve engelli olduğu icin herkesin hoşgorulu davrandığını belirten Olğun, "Vatandaşlar bana cok iyi davranıyor hic hor gormuyorlar. Otobuslerde yer veriyorlar cantamı taşımak isteyenler oluyor" diye konuştu. Hayatın yukunu işini sırtında taşıyarak hafifleten Olğun, akşam olunca da tezgahını toplayarak sırtına alıp evinin yolunu tutuyor.

Kaynak: Demiroren Haber Ajansı