Korona virusun hayattan kopardığı doktorlardan Rıza Ferruh İlter'in dağcılık tutkunu olduğu, yıllar once ucurumdan yuvarlanmaktan sırt cantasının bir kayaya takılmasıyla kurtulduğu ortaya cıktı. İlter'in kızkardeşi, abisinin ilginc hikayesini anlattı.
Gectiğimiz gunlerde, korona virusten aynı gun icinde 5 doktor hayatını kaybetti. O doktorlardan biri de Şişli'de ozel bir hastanede Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı olarak gorev yapan Dr. Ferruh İlter'di. İlter korona viruse yakalanmasının ardından kendisini evinde karantina altına aldı ve tedavi sureci başladı. İlter'in durumu bir anda ağırlaşınca calıştığı ozel hastaneye yatırılarak tedavisine burada devam edildi. Nefes almakta gucluk ceken İlter entube edildi ve 21 gun boyunca yaşama bu şekilde tutundu. Ancak Ferruh İlter'in vucudu virusle daha fazla savaşamadı ve yıllarca sayısız insanın derdine derman olduğu hastanede hayata gozlerini yumdu. Ferruh İlter ve onunla aynı kaderi paylaşan 4 meslektaşı icin dun calıştığı hastane onunde bir toren duzenlendi. Torene Ferruh İlter'in kız kardeşi Kamer İlter de katıldı. İlter, "Birkac yıl once ucurumdan duşup olmekten kurtulmuştu, Korona virusten kaybettik" dedi.
"21 gun boyunca iyileşmesini bekledik"
Cok sevdiği ağabeyini kaybetmenin uzuntusunu yaşayan Kamer İlter, "Bu surecte doktorlarımızı bir bir kaybediyoruz. Şimdi de ağabeyimi, canımı kaybettim. Kendisi cok insan sever ve hastalarıyla dort dortluk ilgilenen biriydi. Aynı zamanda cok sağlıklıydı. Surekli yuruyuş yapan, dağcılık faaliyetlerinde bulunan ve hicbir hastalığı bulunmayan biriydi. Bulunduğu yerde ya hastalarından ya da ortamdan bu virusu aldı. Evde kendini tedavi etmek, karantina surecini normal bir şekilde gecirmek istedi ama durumu bir anda ağırlaştı. 21 gun boyunca entube oldu. Bu surec boyunca ağabeyimin başarıp, sağlığına kavuşacağını bekledik" dedi.
"Şanslı biriydi, bir keresinden ucurumdan duşmekten son anda kurtuldu"
Ağabeyi Ferruh İlter'in yıllar once yaşadığı ilginc bir olayı anlatan Kamer İlter, "Kendisi cok şanslı biriydi. Hatta bir keresinde ucurumdan duşmek uzereyken son anda cantası bir kayaya takılmış ve o an duşmekten son anda kurtulmuştu. O anlarda hayatının bir film şeridi gibi gozlerinin onunden gectiğini soylemişti. Ne kadar şanslı biri olduğunu anlatamam. Askerliğini NATO'da yapmıştı. Fen Lisesini bitirdi, Ankara Maarif Kolejini bitirdi. İstanbul Capa Tıp Fakultesinden mezun oldu, cok başarılı bir doktordu. Herkese bir iyiliği oldu, herkese dokundu. Bana surekli telefonlar geliyor, kimsenin başaramadığı şeyleri hep Ferruh'un başardığını soyluyorlar. Hala nasıl olduğuna inanamıyorum. O kadar canlı bir insan nasıl bir anda olur, inanamıyorum. Cok değerli insanları bu surecte kaybediyoruz. Sağlık calışanları olarak hayatımız gercekten tehlike altında. Sağlık calışanlarına daha ihtimamlı davranılmalı. Cunku dikkat ederseniz hep sağlık calışanları, doktorlar, hemşireler, hasta bakıcılar, eczacılar hayatını kaybediyor" diye konuştu. - İSTANBUL
Kaynak: İhlas Haber Ajansı