EDİRNE'de, kısıtlamada, Almanya'dan Turkiye'ye donuş yapan ve engelli olduğunu belirterek sokakta kaldığını soyleyen Hakan Desteci'ye (32) polis yardımcı oldu. Ekipler, Desteci'yi bir otele yerleştirirken, kentin farklı noktalarında ise asayiş uygulamalarına devam etti.
Koronavirus vakalarının artmasıyla alınan yeni onlemler kapsamında hafta sonu sokağa cıkma kısıtlaması tum Turkiye'de olduğu gibi Edirne'de de başladı. Edirne Emniyet Mudurluğu ekipleri ise kentin farklı noktalarında asayiş ve trafik uygulaması yaptı. Ekipler, uygulama sırasında yasaklara uymayan yaya ve arac suruculerine cezai işlem uyguladı.

Polis ekipleri, kent merkezinde bir gencin kalacak yer icin yardım talebinde bulunduğu ihbarını aldı. Engelli olduğunu belirten Hakan Desteci, ekiplere pandemi dolayısıyla işsiz kaldığı Almanya'dan Turkiye'ye yeni bir hayat kurmak icin kesin donuş yaptığını soyledi. Turkiye'de geldikten bir sure sonra İstanbul'da kalan ve sonrasında Edirne'ye gelen Desteci, kalacak yer bulamadığı icin yardım istediğini dile getirdi. Polis, ekipleri de Desteci'yi ekip aracıyla kentte bir otele yerleştirdi.
'PANDEMİDEN DOLAYI ALMANYA'DA İŞSİZ KALMIŞTIM'
Polislerin kendisine yardım ettiği icin cok mutlu olduğunu kaydeden Desteci, "Sokakta kaldım, polis ağabeyden yardım istedim. 3 ay oldu Turkiye'ye geleli. Almanya'nın Koln şehrinden geliyorum. Frankfurt'tan biniş yaptım, İstanbul'da indim. Cok zor durumda kaldım. Dışarıda kaldım, evim yoktu. Bende otobusle Edirne'ye yeni bir hayat kurmaya geldim. Geleli daha 2 gun oldu, sokaklarda yatıyorum. Pandemiden dolayı Almanya'da işsiz kalmıştım" dedi.
'POLİSLER BANA YARDIMCI OLACAK, COK MUTLUYUM'
Edirne'de kendisine yeni bir hayat kurmak istediğini ifade eden Desteci, "Yeni bir hayat kurup calışmak icin de Edirne'yi tercih ettim. Turkiye'yi cok seviyorum. Biraz sonra emniyet ekipleri gelip bana yardımcı olacaklarını soylediler. Bu nedenle cok mutluyum. Yarın sabah da valiliğe gideceğim. Kalacak yer talebinde bulunacağım. Herkese cok teşekkur ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kaynak: Demiroren Haber Ajansı / Resul ORUCOĞLU