BATMAN'da yaşayan Tenha ciftinin 6 aylık kızları Elif Eva'ya bir sure once nadir gorulen Spinal Muskuler Atrofisi (SMA) tanısı konuldu. Kızının her gecen gun hareketlerini kaybettiğini belirten Enes Tenha, "Akrabalarımız ve dostlarımız sosyal medya uzerinden kampanya başlattı. Bir ayda da yaklaşık 80 bin TL toplandı. Tedavinin maliyeti 2.4 milyon dolar. Ozel sektorde calışıyorum. İmkanım ortada. Bebeğimiz olmesin. Eşim, her gun 5 cihazın desteğiyle kızımıza bakıyor" dedi.
Merkeze bağlı Kanatlı koyunde yaşayan 3 cocuklu Tenha ciftinin 6 aylık kızları Elif Eva, 1 ay once rahatsızlanınca Batman Bolge Hastanesi'ne ardından da İstanbul'a sevk edildi. Elif Eva'ya burada Spinal Muskuler Atrofisi (SMA) teşhisi konuldu. Batman'a donen cift, kızlarına Avrupa ve ABD'de tedavi uygulanacağını, ancak tedavinin maliyetinin 2.4 milyon dolar olduğunu oğrenince akraba ve dostlarından yardım istedi. Sosyal medya uzerinden başlatılan kampanyada 1 ayda yaklaşık 80 bin TL toplandı. Hastalığın seyrini yavaşlatmak icin Malatya'ya giden cift, tedaviyi yapan tek doktorun koronaviruse yakalandığını ve tedavi gorduğunu oğrenince tekrar koylerine dondu.
'CEVREMİZDEKİLER BİR KAMPANYA BAŞLATTI'Geciktirici tedaviye bile başlayamadıklarını belirten Enes Tenha, hayırseverlerden gerekli paranın toplanması icin destek bekliyor. ABD'deki bazı hastanelerle mail uzerinden goruştuklerini belirten Enes Tenha, "Ne yazık ki bu tur cocukların tedavisi şu anda sadece ABD ve bazı Avrupa ulkelerinde uygulanıyor. Tedavi icin de cok buyuk rakamlar isteniyor. Bunu karşılamamız mumkun değil. Sağ olsunlar cevremizdeki dostlarımız ve akrabalarımız bir kampanya başlattı. Ancak bu rakamı il yoneticilerimizin desteği olmadan toplamamız mumkun değil" dedi.'DOKTOR KORONAVİRUSE YAKALANINCA GECİKTİRİCİ TEDAVİYİ YAPAMADIK'Kızına konulan teşhis sonrası, hastalığı kısmen geciktirici bir ilacın uygulanması icin Malatya İnonu Universitesi'ne yonlendirildiklerini belirten Enes Tenha, "Oradaki doktorun koronavirus olması nedeniyle tedaviye başlayamadık. Tedaviyi yapacak başka doktor da yokmuş. Kızım her gecen gun hareketlerini kaybediyor. En azından oradaki tedavinin bir an once başlamasını istiyoruz. Bir ayda yaklaşık 80 bin TL toplandı. Katkı sunan herkese teşekkur ediyorum ama tedavi icin 20 milyon TL'ye yakın para toplamaya gucumuz yetmez. Batman'da duyarlı bir valimiz var. Valimizden ricamız kendi himayelerinde bir kampanya başlatmalarıdır. Devlet buyuklerimizin bize yardımcı olacaklarına inanıyorum. El birliğiyle tedavi icin istenen meblağı toplayabileceğimize inanıyorum. Ozel sektorde calışıyorum ve imkanım ortada. Bebeğimiz olmesin. Eşim, her gun 5 cihazın desteğiyle kızımıza bakıyor. ABD'deki ilacın kullanımına 2 yaşından once, Avrupa'da da 4 yaş oncesi başlanması gerekiyor" diye konuştu.