Karabuk'te yeni tip korona virusle (Covid-19) mucadele kapsamında başlayan 56 saatlik sokağa cıkma kısıtlamasına uymayan uc kişiye toplam 12 bin 149 TL para cezası kesildi.
İcişleri Bakanlığınca 81 ile gonderilen genelge ile 4 Aralık 2020 Cuma saat 21.00 ile 7 Aralık 2020 Pazartesi gunu 05.00 saatleri arasında olan sokağa cıkma kısıtlaması Karabuk'te başladı. Kısıtlamanın ilk saatlerinde Doğuşcan K.(23) isimli şahıs 14 ABB 005 plakalı minibus ile Soğuksu Mahallesinde kurulan polis noktasında dur ihtarına uymayarak kactı. Polis ekipleri ile şupheli arasında başlayan kovalamaca ara sokakta sona erdi. Yakalanan şuphelinin yapılan kontrollerde alkollu olduğu ortaya cıktı. Karabuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolunden gecirilen şupheli ifadesi alınmak uzere polis merkezine goturulurken şahsa, "dur" ihtarına uymamak, alkollu arac kullanmak ve sokağa kısıtlamasını ihlal etmek suclarından 4 bin 621 TL para cezası kesildi.

23 yaşındaki genc polisten neden kactığının sorulması uzerine gazetecilere "Kacmadım, beni boşu boşuna goturuyorlar" cevabını verdi.
Kardemir Kavşağındaki kontrol noktasında durdurulan Ali K. isimli surucusu yapılan kontrollerde alkollu cıktı. Surucuye sokağa cıkma kısıtlamasına uymamaktan 3 bin 150 TL, alkollu arac kullanmaktan bin 228 TL olmak uzere toplam 4 bin 378 TL para cezası kesildi.
Karabuk-Safranbolu Karayolu Bulak Kavşağında durdurulan Dursun K. isimli surucuye de izin belgesinin bulunmamasından dolayı 3 bin 150 TL para cezası kesildi. - KARABUK
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN BOSTANCI