Dr. Cetin'in vefatı, hastanenin sosyal medya hesabından yapılan paylaşım ile duyuruldu.
Hastanenin başsağlığı paylaşımında, "Başakşehir Cam ve Sakura Şehir Hastanemizin ozverili calışanlarından Acil Servis Hekimlerimizden Dr. Adnan Cetin, 39 gundur mucadele verdiği Kovid-19'a yenik duşerek Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabrı cemil niyaz ediyor, sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.
[h=3]"İNSANLARA YARDIM ETMESİ İCİN ALLAH BU ZAMANI BEKLEDİ"[/h]Cetin'in kızı Afra Sevde Cetin, AA muhabirine yaptığı acıklamada, babasının yaşamayı seven, kendisinden "İyi insan" diye bahsedilen, azimli, enerjik ve yardımsever biri olduğunu anlattı.
Babasının yıllar sonra okulunu bitirdiğine işaret eden Cetin, şoyle konuştu: "Hayatı cok zorluklarla gecti. Tıp fakultesini bırakma evresinden sonra her turlu işi yaptı. 6 ay sadece doktorluk yapabildi. Kovid-19 olduğunu İzmir'de oğrendi. Hafta sonu icin İzmir'e gelmişti. Buraya geldiği gun semptomları başladığı icin test yapıldı. Bir hafta evde kaldı. Hastanede yoğun bakımda yattı. Zaten cok uzun suredir de entubeydi, vefat etti. Salgın zamanı atandı, resmen oradaki insanlara yardım etmesi icin Allah bu zamanı bekledi. Senelerdir mezun olmayı bekliyordu ve salgına denk geldi. Koronavirus de onu bizden aldı."
Cetin, dedesini de 3 ay once koronavirusten kaybettiklerini dile getirdi.
[h=3]ARA VERDİĞİ EĞİTİMİNE 25 YIL SONRA DONMUŞTU[/h]Dr. Adnan Cetin, Ege Universitesi Tıp Fakultesi 4. sınıf oğrencisiyken ara verdiği eğitimine 25 yıl sonra donmuş, mezun olduktan sonra 4 Mayıs 2020'de Başakşehir Cam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde goreve başlamıştı. Cetin'in İzmir Sağlık Bilimleri Universitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dun vefat ettiği ve cenazesinin İzmir'de toprağa verildiği oğrenildi.