AKSARAY'da, koronavirus temaslısı olduğu icin karantinada olması gereken kamyon şoforu Mehmet Tamur (40), polis tarafından direksiyon başında yakalandı. Ambulansla karantinaya alınmak icin KYK yurduna goturulen Tamur'a İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını ihlal ettiği gerekcesiyle 3 bin 150 TL idari para cezası uygulandı. Tamur, gazetecilere ise "Niye cekiyorsun? Sanki adam oldurdum. Cinayet mi işledim? diye tepki gosterdi.Aksaray Emniyet Mudurluğu ekipleri, saat 21.00'den itibaren sokağa cıkma kısıtlamasının başlaması uzerine Aksaray- Ankara karayolunda aracları durdurup, koronavirus tedbirleri kapsamında denetim yaptı. Polis, durdurduğu 33 ADR 565 plakalı soğan yuklu kamyonun şoforu Mehmet Tamur'un HES kodunu kontrol etti. Yapılan kontrolde Tamir'in, koronaviruse yakalanan ailesinden dolayı temaslı olduğu icin 3 gun daha karantinada olması gerektiğini belirledi. Bunun uzerine Tamur, cağrılan ambulansla KYK yurduna yerleştirilip karantinaya alındı. Hakkında İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararlarını ihlal ettiği gerekcesiyle de 3 bin 150 TL idari para cezası uygulanan Tamur, gazetecilere ise "Niye cekiyorsun? Sanki adam oldurdum. Cinayet mi işledim?" diye tepki gosterdi.

?

- AksarayKaynak: Demiroren Haber Ajansı / Erkan ALTUNTAŞ