Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgını dolayısıyla hafta sonu uygulanacak sokağa cıkma kısıtlaması nedeniyle denetim yapan Duzce İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, bir aracta esrar yakaladı.
Yurt genelinde 56 saat sureyle uygulanacak sokağa cıkma kısıtlamasının başlamasıyla, Duzce'de cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe burundu.
D-100 kara yolu İstanbul girişinde geniş kapsamlı denetim yapan ekipler yolu kullanan suruculerin izin belgelerini sordu, izni olamadan sokağa cıkan vatandaşlara da ilgili genelge gereğince belirlenen ceza uyguladı.
Denetlemelerde narkotik kopekleri ve hassas kameralı ekipler, M.A tarafından kullanılan bir aracı durdurdu. Aracın torpido bolumunde koku alan narkotik kopeği "fırtına" nın tepki verdiği bolumde arama yapan ekipler, burada bir poşet icerisinde 10 gram esrar ele gecirdi.
Gozaltına alınan surucu M.A ifadesi alınmak uzere, Jandarma Alay Komutanlığına goturuldu.
Drone ile denetim yapıldı
Ote yandan, Alay Komutanlığına bağlı Akcakoca İlce Jandarma ekipleri de kentin Zonguldak bağlantısında drone ile denetim gercekleştirdi.
D-655 Duzce - Zonguldak Batı Karadeniz bağlantı yolunun Dadalı mevkisinde yapılan denetimlerde kimlik kontrolu, ateş olcumu ve seyahat izin belgesi kontrolu yapıldı.
Kontrol kapsamında, araclarında gerekli belgeleri olmayan ve seyahat izin belgesi bulunmayan vatandaşlara para cezası uygulandı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Omer Urer