Yeni tip koronavirus (Kovid-19) salgınıyla mucadele kapsamında Turkiye genelinde 21.00'de başlayan ve 7 Aralık Pazartesi 05.00'te sona erecek sokağa cıkma kısıtlamasıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'deki cadde, sokak ve meydanlarda sessizlik hakim oldu.
Adana'da vatandaşların yoğun olarak kullandığı Ziyapaşa ve Bulent Angın bulvarlarının kısıtlamanın başlamasıyla boş kaldığı goruldu. Kentte onlem alan polis ekipleri denetim yaptı.

Mersin
Mersin'de arac ve yaya trafiğinin yoğun olduğu yerlerde sakinlik gozlendi. Ozellikle gun icerisinde vatandaşların denizin keyfini cıkarmak, yuruyuş yapmak ve bisiklet surmek icin tercih ettiği sahil yolunda sessizlik hakim oldu. Kentin en işlek cadde ve sokaklarında onlem alan polis ekipleri, arac trafiğinin yoğun olduğu Gazi Mustafa Kemal, İsmet İnonu, Ataturk, Adnan Menderes, Akbelen ve Huseyin Okan Merzeci bulvarlarında uygulama yaptı.
Hatay
Hatay'da da vatandaşların yoğun olarak kullandığı cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu. Kentteki bircok iş yerinin kepenklerinin kapalı olduğu goruldu. Polis ekipleri, kentin en işlek noktalarından olan Ataturk ve Gunduz caddeleriyle kavşaklarda aracları durdurarak denetim yaptı.
Osmaniye
Osmaniye'de de sokağa cıkma kısıtlamasıyla işlek cadde, sokak ve meydanlar sessizliğe burundu. Kentin en işlek noktaları Ataturk, Devlet Bahceli, Musa Şahin ve Adnan Menderes bulvarları ile Devlet Bahceli ve Cumhuriyet meydanları boş kaldı. Polis ekipleri ise ana arterlerde denetim ve devriye gorevi yaptı.
Kaynak: Anadolu Ajansı / Ozan Efeoğlu